V Švici čelno trčila vlaka

V nesreči je poškodovanih najmanj 30 ljudi, o smrtnih žrtvah ne poročajo.

Objavljeno
29. julij 2013 22.47
SWITZERLAND-CRASH/
Mo. B., Delo.si, STA
Mo. B., Delo.si, STA
Ženeva - Na zahodu Švice sta danes čelno trčila dva vlaka, pri čemer je bilo po dosedanjih poškodovanih 40 ljudi, o mrtvih pa za zdaj ne poročajo, poroča STA. Na območje so prihitele reševalne enote in gasilci, pomaga tudi reševalni helikopter. Huje ranjene prevažajo v bolnišnico v Lozani.

Do nesreče je po podatkih policije prišlo okoli 19. ure pri kraju Granges-pres-Marnand, kakih 50 kilometrov jugozahodno od prestolnice Bern, in sicer na odseku proge, ki povezuje kraja Palezieux and Payerne. Več podrobnosti za zdaj ni znanih.

Trčila sta dva švicarska vlaka, ki sta v bližini železniške postaje v omenjenem kraju eden proti drugemu pripeljala po istih tirih, po poročanju nemške tiskovne agencije dpa, navaja STA.  Ob trčenju so prvi vagoni vlakov iztirili. Zakaj sta oba vlaka vozila po istih tirih, za zdaj ni znano. "To je bil gromozanski direkten udarec," je za švicarsko televizijo povedal eden od očividcev.

Glede na to, da reševanje poteka v temi, ni mogoče izključiti smrtnih žrtev nesreče, še dodaja dpa. Med drugim naj bi bil pogrešan eden od obeh strojevodij.