V trčenju vlakov pri Moskvi več mrtvih

Nesreča se je zgodila približno 80 kilometrov jugozahodno od Moskve, ko je del tovornega vlaka iztiril in nato trčil v potniški vlak.

Objavljeno
20. maj 2014 15.09
RUSSIA-TRAIN/CRASH
Ma. Ja., Mo. B., Delo.si, STA
Ma. Ja., Mo. B., Delo.si, STA

Moskva − Južno od Moskve sta danes trčila potniški in tovorni vlak, pri čemer je umrlo najmanj šest ljudi, še 50 jih je ranjenih. Nesreča se je zgodila, ko je del tovornega vlaka iztiril in nato trčil v potniški vlak približno 80 kilometrov jugozahodno od Moskve, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Okrog 12.30 ure po lokalnem času (10.30 ure po srednjeevropskem času) je iztirilo 16 vagonov tovornega vlaka, ki so nato zadeli potniški vlak in poškodovali najmanj dva njegova vagona, so sporočile ruske železnice. Potniški vlak je bil na poti iz Moskve v Kišinjov v Moldaviji.

Glede na prvotne informacije je bilo v nesreči poškodovanih vsaj 50 ljudi, pri čemer jih je 15 utrpelo hude poškodbe, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejale ruske oblasti. Na vlaku je bilo 394 potnikov. V reševanju sodeluje vsaj 300 ljudi, prav tako pa za prevoz ponesrečencev v bolnišnico pomaga helikopter, še poroča STA.