V treh napadih islamistov v Nigeriji ubitih preko 70 ljudi

Za napade je odgovorna islamistična sekta Boko Haram, ki je v zadnjih tednih močno okrepila napade, predvsem na kristjane.

Objavljeno
02. marec 2014 19.19
Ma. F., Delo.si, STA
Ma. F., Delo.si, STA
Abuja - V treh napadih islamistov v zadnjih dveh dneh je bilo na severu Nigerije ubitih najmanj 74 ljudi. Številni ljudje so ranjeni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Za napade je odgovorna islamistična sekta Boko Haram, ki je v zadnjih tednih močno okrepila napade, predvsem na kristjane. V zadnjih dveh tednih je bilo ubitih preko 250 ljudi, navaja AFP. V uporu te sekte na severu Nigerije je bilo sicer od leta 2009 ubitih že več kot tisoč ljudi.

V soboto sta v kraju Maiduguri odjeknili dve eksploziji, v kateri je bilo ubitih najmanj 35 ljudi, danes pa je bilo v pokolu v bližnji vasi Mainok ubitih 39 ljudi. Vse napade naj bi izvedla Boko Haram.

Reševalci se bojijo, da bodo po sobotnih dveh napadih našteli še več žrtev, saj še vedno rešujejo ljudi iz ruševin, ki so ostale na območju napada. Po nekaterih navedbah bi bilo žrtev tega dvojnega napada lahko tudi preko sto, navaja AFP.

Do tega napada je prišlo v gosto naseljenem delu mesta Maiduguri, da bi napadalci povečali število žrtev pa so drugo eksplozijo sprožili na istem kraju kot prvo nekaj trenutkov kasneje, potem ko je na prizorišče že prišla množica ljudi, da bi pomagala ponesrečenim, še navaja AFP.