V verižnem trčenju v Avstriji udeleženih preko 60 vozil

Ena oseba je umrla, najmanj 12 pa je huje poškodovanih.

Objavljeno
27. marec 2013 09.38
Ti. K., Delo.si
Ti. K., Delo.si
Dunaj - Na avstrijski avtocesti A1 v bližini St. Pöltna kakih 70 kilometrov zahodno od Dunaja je v torek pozno popoldne zaradi poledice na cestišču trčilo prek 60 vozil. Ena oseba je umrla, najmanj 12 pa je huje poškodovanih. Avtocesta je bila več ur zaprta, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA.

Do verižnega trčenja je prišlo okoli 17. ure, udeleženih pa je bilo okoli 30 osebnih in 30 tovornih vozil. 40-tonski tovornjak se je prevrnil. V nesreči pa je bil udeležen tudi avtobus, a k sreči nihče od potnikov ni bil poškodovan, piše Slovenska tiskovna agencija.

Na kraj nesreče je na pomoč prihitelo več kot deset reševalnih vozil in tudi helikopter, pomagalo pa je tudi okoli 190 gasilcev. Pri odstranjevanju posledic nesreče je moralo pomagati tudi 50-tonsko dvigalo.

Po navedbah upravljavca avtoceste Asfinag se je nesreča zgodila zaradi »nenadnega pojava poledice«, potem ko se je sneg zaradi taljenja na cesti najprej stopil, nato pa je voda zaradi nizkih temperatur zmrznila, so pojasnili.