Zaradi snežnega neurja v ZDA odpovedali 3000 letov

Sneg in veter sta povzročila tudi zamude in odpovedi v železniškem prometu ter preglavice v cestnem prometu.

Objavljeno
22. januar 2014 06.18
Posodobljeno
22. januar 2014 06.25
Winter Weather New Jersey
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
New York − Snežno neurje, ki je v torek zajelo severovzhodni del ZDA in del srednje obale Atlantika, je na območju od Bostona do Washingtona povzročilo odpoved 3000 poletov, za danes pa so vnaprej odpovedali še 1000 dodatnih, piše Slovenska tiskovna agencija

Največ snega, okoli 40 centimetrov, je zapadlo v predelu od Philadelphie v Pensilvaniji do Bostona v Massachusettsu. V New Yorku je zapadlo okrog 30 centimetrov snega, v prestolnici Washington pa do 20 centimetrov. Večje preglavice kot sneg pa je povzročal močan veter, ki je občutno zmanjšal vidljivost.

Sneg in veter sta povzročila tudi zamude in odpovedi v železniškem prometu, oblasti pa so ljudi pozvale, naj se na ceste ne podajo s svojimi vozili, piše STA.

Vremenske nevšečnosti so nov zalogaj za cestna podjetja, katerim ponekod že zmanjkuje denarja za odpravljanje posledic snežnih neurij. Ta ZDA letos ne prizanašajo. Pensilvanija je tako porabila že več kot polovico od 190 milijonov dolarjev v ta namen.

Za snegom sedaj na severovzhod države spet prihajajo zelo nizke temperature, ki se bodo dvignile nad ničlo šele v soboto, ko naj bi spet snežilo. V New Yorku danes in v četrtek pričakujejo ohladitev do minus 16 stopinj Celzija, zaključuje STA.