Zasebno življenje Hollanda znova ekskluziva

Revija Closer je kljub napovedani tožbi danes razkrila nove podrobnosti o aferi francoskega predsednika.

Objavljeno
17. januar 2014 15.43
France President's Sex Life
Mo. B., Delo.si
Mo. B., Delo.si

Pariz - Ljubezenska razmerja francoskega predsednika Françoisa Hollanda se očitno še nekaj časa ne bodo vrnila za štiri stene predsedniške palače. Nov zagon zgodbi je danes znova dala revija Closer, ki je razkrila, da Hollandova romanca z igralko Julie Gayet pravzaprav niti ni tako sveža. Po njihovih podatkih traja že najmanj dve leti, par, ki je vikende preživljal na jugu Francije, pa se je v tem času tudi »razšel in pobotal«.

Po poročanju revije sta se spoznala leta 2011 na neformalnem srečanju političnih zaveznikov takrat bodočega kandidata za predsednika. Gayetovo je Hollandu predstavila nekdanja dolgoletna partnerka in mati njegovih štirih otrok Ségolène Royal.

Closer je nove podrobnosti aferi predsednika razkril kljub odločitvi Julie Gayet, da proti reviji zaradi vdora v zasebnost vloži tožbo. 41-letna igralka zahteva 50.000 evrov odškodnine, prav tako pa bo morala revija, če bo izgubila pravno bitko, na naslovnici objaviti razsodbo sodišča.

Bivši soprog igralke, s katerim ima dva sinova, je povedal, da »Julie izredno mirno prenaša to kar se dogaja, saj je prepričana, da nihče ni storil nič narobe«. Veliko slabše pa je razkritje afere prenesla prva dama Valérie Trierweiler, ki so jo zaradi živčne izčrpanosti že pred tednom dni sprejeli v bolnišnico. V skopih sporočilih za javnost je dejala, da potrebuje samo »mir in tišino«, po tednu dni pa jo je danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v bolnišnici vendarle obiskal tudi Hollande.

François Hollande, ki mu opozicija poleg gospodarskih problemov zdaj očita tudi omadeževanje predsedniškega položaja, poročanja revije Closer ni ne zanikal ne potrdil. Priznal je le, da prestaja težko obdobje in da bo svoj odnos z Valérie Trierweiler pojasnil še pred 9. februarjem, ko bi moral par odpotovati v Washington.