Tudi pri cenejšem servisu lahko vaš avto ohrani garancijo

»Za malo denarja malo muzike,« pravi pregovor, ki ga je večina od nas posvojila in vodi naše potrošniško vedenje.
Objavljeno
11. januar 2017 11.08

Vsi nekako vemo, da za malo cvenka pač ne dobimo najvišje kakovosti oziroma da poceni kupčija pomeni, da je v ozadju gotovo neka »finta«. Pomanjkljivost, ki nas bo prej ali slej udarila po glavi in pripeljala do tega, da bomo na koncu plačali še mnogo več.

Tudi pri servisiranju vozil velja podobna logika. Vsi poznamo šušmarje, avtomehanične proste strelce, ki avto popravijo bistveno ceneje. In če zapeljemo svojega k njim, smo nekako že vzeli v zakup, da nas bo kazen za »jekleno prešuštvovanje«, s katerim smo prihranili in se izneverili pooblaščenemu serviserju, doletela vsaj v obliki propadle garancije za vozilo, najbrž pa tudi nepopravljivo »šibkega zdravja« nekakovostnih vgrajenih delov.


Pa je res tako? Ne oziroma samo v nekaterih primerih. Pri servisiranju vozil k sreči drži dejstvo, da lahko za manj denarja dobimo tudi enako veliko ali celo več muzike.

Garancija ne zahteva vgradnje originalnih delov

Številni vozniki uradni servis obiskujejo prepričani, da njihovo vozilo le tako ohrani tovarniško garancijo. A to v resnici ne drži povsem. Popravilo avta lahko v garancijski dobi opravi tudi neodvisni serviser, brez posledic za garancijo in z velikim prihrankom.

Stvar je preprosta, a preslabo znana. Avtomobilska garancija namreč ne zahteva vgradnje originalnih nadomestnih delov, ampak se pri vzdrževanju vozila lahko povsem legitimno uporabijo tudi drugi ustrezni in homologirani nadomestni deli, ki so originalom enakovredni. Praviloma gre za popolnoma enake dele, ki jih izdelujejo isti proizvajalci, nimajo pa njihove oznake in so zato cenejši.

Servisiranje avta pri neodvisnem servisu zato izniči garancijo samo, če so uporabljeni nekakovostni, nehomologirani ali neustrezni nadomestni deli. Pametno je seveda, da ne zapeljemo v prav vsako garažno delavnico. Da garancija ne propade, mora biti neodvisni serviser tudi pravna oseba, izdajati račune, imeti ustrezno usposobljene strokovnjake ter nadomestne dele vgrajevati v skladu s pravili in postopki proizvajalca vozila.

V mreži Service MAXX vaš avto ohrani garancijo

Vse te pogoje zagotavljajo v neodvisni mreži Service MAXX, ki združuje okoli 40 visokokakovostnih in certificiranih servisnih centrov po vsej Sloveniji. Pri njih za svoj avto poskrbite bistveno ceneje - z nižjo delovno urno postavko in manjšo vsoto za uporabljene rezervne dele. Pri servisu se tudi ohrani tovarniška garancija za vaše vozilo, saj uporabljajo originalne in originalu enakovredne nadomestne dele uveljavljenih proizvajalcev, z znanim poreklom in popolno sledljivostjo.
Service MAXX strokovnost dokazuje tudi z MAXX akademijo, na kateri z lastnimi inštruktorji izobražuje o najnovejših servisnih postopkih in tehnologijah, za vse opravljene servisne storitve in vgrajene nadomestne dele pa zagotavlja 12-mesečno jamstvo.

Izkoristite servisne ugodnosti

Med največje dobavitelje nadomestnih delov, s katerimi sodeluje Service MAXX, sodijo Beru, Bosch, Delphi, Denso, Exide, Hella, Honeywell, Johnson Controls, Mahle, Mann Filter, NGK, Osram, Philips, Valeo in mnogi drugi. Prav vsi med njimi sodelujejo z najpomembnejšimi avtomobilskimi proizvajalci, vam pa zagotavljajo kakovost, zaradi katere bo vaše vozilo varno in zanesljivo, vzdrževanje veliko cenejše, garancija pa nedotaknjena. Pri servisiranju v centrih Service MAXX lahko ob tem izkoristite številne akcijske ugodnosti.