Policijska sindikata na pogajanja z novimi izhodišči

Policisti so na pogajanja prišli z novimi pogajalskimi izhodišči.

Objavljeno
28. maj 2012 12.05
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si
Ljubljana - Predstavniki policijskih sindikatov so prišli danes k vladnemu pogajalcu ministru za delo Andreju Vizjaku na nadaljevanje pogajanj o sicer že parafiranem, a še ne podpisanem sporazumu med vlado in policisti. Kot so dejali, prihajajo z novimi pogajalskimi izhodišči in tudi mandatom organov sindikatov, da podpišejo nov sporazum, če bo sprejemljiv, poroča STA.

Vladni strani nameravajo predstavniki policijskih sindikatov predstaviti svoja stališča, nato pa bodo lahko po besedah predsednik Policijskega sindikata Slovenije Radivoja Uroševiča ocenili, ali bodo nadaljevali pogajanja ali je treba na sindikalni strani še kaj spremeniti. Pojasnil je, da prihajajo s predlogi za nov sporazum, in zatrdil, da ima mandat članstva za pogajanja.

Mandat članstva je po Uroševičevih besedah izražen s tem, da so povedali, da vsebina dosedanjega predloga sporazuma ne zagotavlja dovolj garancije, da bodo stvari tudi uresničene. »In to je največji problem,« je poudaril.

Predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič je ob prihodu zatrdil, da ima mandat organa sindikata za pogajanja z vlado o zahtevah policistov in tudi za podpis sporazuma, če bo kompromis sprejemljiv. Vodstvi obeh sindikatov sta se ves konec tedna usklajevali o novih izhodiščih za pogajanja z vlado.

Vlada upa na dogovor do konca maja, saj bi v tem primeru zakon za uravnoteženje javnih financ začel veljati s 1. junijem.