Minister Turk bo že danes predstavil odgovor na interpelacijo

Po Turkovem mnenju se pri interpelaciji zoper njega kaže "izkrivljena raba postopka interpelacije zoper ministra".

Objavljeno
26. februar 2013 10.46
Š. P., Delo.si; STA
Š. P., Delo.si; STA

Ljubljana - Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turka bo že danes predstavil odgovor na interpelacijo, ki so jo pred tednom dni zoper njega vložili poslanci SD.

Po njihovem mnenju pod Turkovim ministrovanjem prihaja do razgrajevanja javnega šolstva, pogojev za delo na področju visokega šolstva in športa ter zanemarjanja kulture, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Po Turkovem mnenju se pri interpelaciji zoper njega kaže "izkrivljena raba postopka interpelacije zoper ministra". Kot je zapisal v prvem odzivu, pa so ga "izbrali za poskusnega zajca, s katerim preverjajo zaupanje vladi v DZ".

V šolah je vse tako, kot je bilo pred letom dni, še največja sprememba je, da so zimske počitnice spet v dveh delih, je prejšnji teden v odzivu na interpelacijo dejal minister. "Eno leto smo se ukvarjali s stvarmi, na katere minister nima posebnega vpliva. Namesto da bi si priznali, da denarja ni toliko, kot bi si ga mi vsi želeli, in se lotili vsebinskih vprašanj modernizacije slovenskih institucij znanja, smo bili potegnjeni v pojasnjevanje nujnih in neizbežnih zadev," je poudaril.

Vložena interpelacija zoper Turka je druga v tem mandatu, decembra lani je namreč interpelacijo prestal že minister za notranje zadeve Vinko Gorenak. Predvidoma v sredo pa bo DZ na izredni seji glasoval o konstruktivni nezaupnici vladi Janeza Janše, poslanci PS so namreč za mandatarko predlagali vodjo PS Alenka Bratušek.