Francoski predsednik le ni podprel Pahorja

Pahorju je zmago na volitvah zaželela stranka francoskih socialistov in ne direktno predsednik države Hollande.

Objavljeno
29. november 2012 19.52
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Predsedniški kandidat Borut Pahorja je včeraj preko svoje spletne strani sporočil, da mu je francoski predsednik Hollande zaželel zmago na predsedniških volitvah. Kot piše danes Mladina, pa to ni čisto res.

V Pahorjevem volilnem štabu so zapisali: »Predsedniški kandidat Borut Pahor je danes prejel pismo podpore francoskih socialistov. V pismu je zapisano, da z velikim zanimanjem spremljajo predsedniške volitve v Sloveniji in upajo na njegovo zmago 2. decembra. Zapisali so, da je to tudi želja francoskega predsednika Francoisa Hollanda in premierja Jean-Marca Ayraulta.«

A kot je danes poročal tednik Mladina, to ne drži popolnoma. Iz originalnega pisma, ki ga objavlja Mladina izhaja, da je pismo podpisal Jean-Christophe Cambadelis, sekretar francoskih socialistov za evropske in mednarodne zadeve.

Pahorju seveda želi zmago na volitvah, saj je Evropa v teh težkih časi potrebna močne socialne demokracije, za kar si prizadevajo tako francoski kot evropski socialisti. In prav to je, tako Cambadelis, tudi želja francoskega predsednika Francoisa Hollanda in premierja Jean-Marca Ayraulta.

Tudi francoski veleposlanik v Sloveniji Pierre-François Mourier po poročanju Mladine poudarja, da v Franciji pisma podpore njihovega predsednika države tujim kandidatom za to mesto niso v navadi.