Janković redkobeseden, a verjame v sestavo koalicije

Tudi izvoljeni poslanci v DZ z Jankovićeve liste ocenjujejo, da jim bo uspelo sestaviti koalicijo.

Objavljeno
07. december 2011 17.39
Posodobljeno
07. december 2011 18.02
Ni. Č., Delo.so
Ni. Č., Delo.so

Ljubljana - Predsednik stranke Zoran Janković je pogajanja za sestavo koalicije s SD, Listo Virant in Desusom ocenil za konstruktivna. Na vprašanje, ali verjame, da bo uspel sestaviti koalicijo, je odgovoril »Zakaj pa ne bi verjel?« in nadaljeval »Ko bo kaj jasno, boste izvedeli.«

Na vprašanje, ali ga je kaj presenetila ostra retorika predsednika SD Boruta Pahorja, je Janković dejal: »Pahor nastopa velikokrat, zato kar njega vprašajte«.

Peter Vilfan pričakuje konstruktivnejše pogovore, popuščanja in kompromise ter verjame, da bodo kmalu imeli koalicijo, ki bo sposobna voditi državo, poroča STA.

Renata Brunskole (v minulem mandatu poslanka SD) pričakuje, da »se bodo srca ogrela, da bomo delovali v dobrobit Slovenije« in da v tem trenutku ni politične stranke, ki si tega ne bi želela. Izjave Pahorja težko ocenjuje, je pa po njenih besedah izkušen politik in bo zagotovo konstruktiven.

Matjaž Zanoškar (v minulem mandatu poslanec Desusa)pa Pozitivno Slovenijo vidi v koaliciji z Listo Virant, Desusom in SLS.