Kandidati na Pop TV soočeni z neizprosno zasliševalko

Pahor ni bil v formi, Türk se ni pustil motiti, Zver neprepričljiv: Katja Šeruga je vrtala vanje v svojem stilu.

pet, 02.11.2012, 20:45; spremenjen: 22:04

#soocenje

@missspela: Zakaj mora Zver braniti poteze vlade oziroma SDS? A niso to predsedniške volitve?

Žan: @KatjaSeruga24ur suveren začetek, na trenutke pa nekoliko preveč napadalno, celo ko kandidat skuša odgovoriti na vprašanje. #soocenje

SDS: Pahorja je zrusila nezaupnica lastne koalicije, ne pa referendumi. Kratek spomin. #soocenje

OliverC: Zakaj kandidati stojijo? Predlagam klečanje na koruzi. #soocenje

Natasa Briski: Malo sem zamudila uvod, zakaj pa tako trapasto stojijo? #soocenje

Jonas Žnidaršič: Torej tvitamo pod #intervju. Bizarno! #soocenje

Bradooh:Ideja za drinking game. Vsakič k reče Katja 'konkretno', se spije štamprle. #soocenje

Delo_TW: @KatjaSeruga24ur: "Kako boste spravili Jankovića in Janšo za mizo?" @BorutPahor: "Težko."

24ur.com: Pahor o zaupanju Simoni Dimic: prizadelo me je, ko je odsla. Sva pa se vedno v stikih. #soocenje

Luka Lisjak: zakaj mora Pahor iz vsakega političnega vprašanja narediti osebno melodramo? #soocenje

rdbivedu:Ne no, samo jokat ne Borut, prosim #soocenje

Danilo Turk: Še za napoved oglasov me pokličejo v studio. Katja, Borut je tisti, ki se rad preizkuša v nenavadnih delih! #soocenje #PredsednikZaVse

Gregor Žvab:Po zadnjem kadru mam filing, da @BorutPahor edini stisne roko ko taprav desc... Hecno, a ni bil lih on kao Barbika? #soocenje

Marko Crnkovic: Najslabši nastop @BorutPahor, kar jih pomnim. #soocenje

Maja: Kako veš da gre levici res slabo? Ko oba kandidata levice držita svoje roke sklenjene k molitvi! Mimika vse izda. #soocenje

Miha Rejc: OK, tudi @BojanPozar šteka merjenje impulza na družbenih medijih med #soocenje. *thumbsup*

Nina Gaspari:Bistvo #soocenje ni v "sesuvanju" kandidatov temveč v "pridobivanju" konkretnih, za volilce pomembnih info. Če želite "kri", pojdite v kino.

Roni Kordeš: zakaj predsedniske kandidate ne zaprejo v isti prostor za 14 dni in bi jih lahko opazovali preko kamer in tako res spoznali? #soocenje

Tadej Hiti: Želim si, da bi POP tv zavrtel reklame na vsake 3 minute, da lahko človek v miru prebere vse #soocenje tvite.

Janja Granula: Ooo, je on to Janšo oznacil za drama queen? #soocenje

Uroš Svenšek: Vedno, ko Turk reče "glejte", spijem šilce kratkeg. Pijan sem k svinja. #soocenje

Ferdinand Pregrad: Opala, tale je bila pa iz stare partijske šole..."Ni treba, da govorijo!"

V studiu je Milan Zver.

Avtonomnost preiskovalnih organov?

Z avtonomijo je tako kot s plešavostjo, je relativen pojem, mnogi organi, tudi preiskovalni, zahtevajo svojo avtonomijo, a zahtevajo tudi družbeno odgovornost.

Je bila napaka, da vlada Janeza Janše v prvem manadtu ni zamenjala Marjana Kramarja na vrhu NLB? Gre za odgovornost.

Zagotovo. Morala bi ga. Jaz bi ga.

Kako si predstavjate spraviti za skupno mizo Jankovića in Janšo?

Poskusil bi, četudi je prepad danes še večji. Lahko pa se zgodijo določeni premiki naprej tudi brez PS, le z delom opozicije, SD, bi Slovenija lahko ukrepe izpeljala tudi brez Jankovićeve PS.

Zelo odločno ste se glede referendumov postavili na eno stran in okrivili druge. Boste predsednik vseh?

Ne gre za to, da bi udarili po vseh, ki niso naši, vendar Janša se zelo trudi, da bi pripel opozicijo zraven k pripravi reform, pa ne gre. Prizadeval bi se, da bi se o ključnih problemih dogovorili, sedanjih predsednik niti poskuša ne, dogovor, ki ga je ponudil, ni mogoč. Morda se pa jutri bosta slišala po telefonu, ko bodo razmere drugačne, saj se bosta verjetno slišala.

Kdaj boste ploskali govoru Janeza Stanovnika?

Ko jih ne bo izkoriščal za totalirane simbole, ko njegova retorika ne bo sovražna, tudi ne do drugih držav, ki so naše zaveznice.

Je vlada Janeza Janše naredila kakšno napako?

Nobene nimam v mislih. Nobena vlada ni brez grehov in napak, a če bi vedel za to vprašanje vnaprej, bi se pripravil in morda našel kakšno.

Kakšen koalicijski partner je Gregor Virant? Po volitvah ste rekli, da je opravil svojo nalogo, preprečil zmago Janezu Janši na volitvah in odigral vlogo Cirila Pucka?

Stranka je kar trden partner. Je pa res, da bi sicer Janez Janša zmagal z veliko večino in lažje oblikoval vlado.

Bi vaša žena prosperirala tako, kot je, če vas ne bi poznala? Bi imela takšno kariero, če se ne bi pisala Zver?

Jaz mislim celo obratno, zveza z mano, ji kvečjemu dela težave v karieri. Ker je postala moja soproga, potem ne sme opravjati nobene javne funkcije? Jaz mislim, da bi vse to dosegla, ker je sposobna.

Ali tudi Ana Kučan, ki je sodelovala med drugim tudi pri projektu Stožice?

Zame ni problem. Ne vem, zakaj bi Kučanovi otroci bili prikrajšani.

* * * * *

V studio je prišel Danilo Türk.

Kako komentirate odnos z Vasilko Sancin, glede na to, da je poslovala z vašim uradom? Je prišlo do konflikta interesov?

Ni bilo konfikta interesov, ker ga ni bilo, imela je pogodbo, po kateri je delala strokovne naloge, dobila je 6000 evrov neto honorarja za delo. Nič drugega ni bilo pri tej stvari kot delo, ki ga je opravila.

Na čem temeljijo vaše ocene, da stanje v državi ni alarmantno?

Diagnoza ni tako težko ugotovljiva, nismo v izrednem stanju, rabimo pameten management. Predlagam umiritev strasti in pameten dogovor. Če je julija situacija izgledala bolj alarmantna, potem septembra ni bila tako zelo. Naredite pogovor z več finančnimi strokovnjaki, berem veliko te literature, spremljam gibanja dnevnih pribitkov. Ni treba, da politiki govorijo na tak način o tem - sploh če gre za kratkoročne trende. Pri finančnih stvareh je bolje, če se govori manj.

Vas prizadenejo očitki, da delite ljudi?
To izhaja iz strankarske narave slovenske politike, to govorijo tisti, ki bi si radi funkcijo predsednika države podredili. Nekatere moje izjave je treba razumeti v kontekstu. Danes ne bi ponovil nerodne izjave o drugorazredni temi, bila je izrečena v pogovoru o enakopravnosti žensk, nesrečen izbor besed.

Kaj menite o projektu Stožice? Kljub vsemu, kar danes vemo o Stožicah?

Potrebujemo ambicije in takšne. Mislim, da so Stožice dale veliko Ljubljani in Sloveniji, mar ni tako? Sporne zadeve je treba razčistiti in do konca dognati, mi še nismo tam, preiskave bodo pokazale, kaj vse je bilo narobe.

Se vam zdi prav, da se za 89.000 vreden let v BiH niste opravičili?
To sem obžaloval in storil vse, da smo stvari sanirali. Napako so storili drugi, zato nisem videl razloga, da bi se opravičeval. Za ceno sem izvedel kasneje.

Če bo referendum o slovenskem državnem holdingu, boste šli na referendum in glasovali proti?

Da, bom šel, a storil bom vse, da se referendumu izognemo. Dal sem predlog in mislim, da je možen. Opustiti moramo žargon totalne vojne, prav je, da bi se malo pomirili. Zdaj je trenutek za povezovalnost. Kako glasovati, bom razmislil v času odločitve. Tega odgovora ne mo

Štiri leta krize in nič sprejetih reform, en protikrizni zakon, vsa ta leta ste vi predsednik, vsa ta leta je politično vzdušje v državi, ne ravno naklonjeno sodelovanju ali celo destruktivno.

Vlado sem podpiral v njenem reformnem prizadevanju. Podpiral sem jo ves čas.

Tik preden so padle Pahorjeve reforme, ste razmišljali, da bi pozvali Pahorja k odstopu, apelirali k predčasnih volitvam, ki so prinesle vlado Janeza Janše, vam je danes žal?

Predlagal sem dve rešitvi: rekonstrukcijo vlade ali predčasne rešitve, bili smo v slepi ulici. Ideja rekonstrukcije vlade se na žalost ni vzela resno. Če se zgodi, da nastane znotraj koalicije, je nemogoče, da bi dobro vladala.

Odgovarja Borut Pahor:

Na ideji političnega dogovora stojite ali padate? Če ne uspete, padate?

Tisto, kar mi pomeni je moja trdna vera in nekaj samozavesti, da vem, kako in kdaj bi ta dogovor lahko uspel. Mislim, da bi ga lahko sklenili relativno hitro, tako da bi kot predsednik na najbolj prefinjene načine zahteval, da bi se okrepilo zaupanje. Tisti, ki bo glasoval za Türka, bo morda glasoval zato, ker je proti Janezu Janši, tisti, ki bo glasoval za Zvera, bo morda glasoval zanj zato, ker podpira vlado, tisti, ki bo glasoval za Boruta Pahorja, pa bo glasoval za Boruta Pahorja in njegovo vizijo političnega dogovora.

O Simoni Dimic

Bila je moja svetovalka in vodja kabineta in delovala je precej v ospredju, zato ni na mestu primerjava o stricih iz ozadja. Vsak mora odgovarjati za svoja dejanja, tudi ona, a kolikor vem, ni bila ovadena; nič ni drugačna pred zakonom, kot vsi ostali.

Povejte, kdo so ljudje, ki napadajo principe demokracije?

Za skupino vplivnih ljudi, ki ima veliko moči, pravim, da to ni nelegitimno. Dejansko nekateri vplivni ljudje so, nekaterim sem stopil na žulj in zato predčasno končal mandat svoje vlade.

Je to Milan Kučan, Janez Stanovnik ...?

Imen in priimkov jaz ne bom govoril. Govoril sem vedno o problemu, o pojavu, nikoli o imenih. Z ničemer me ne držijo.

Kdaj je trenutek, da prevzamete odgovornost in se poslovite?

Mogoče so to moje zadnje volitve, če mi ne bo uspelo, a politika je taka ljubezen zame, da bi težko dal slovo, preden bo nujno potrebno. Plavam proti toku, moja vizija ta hip ni najbolj popularna. Med ljudmi, s katerimi sem s srečeval letos poleti, je da sem glas njihovega upanja. Če smo leta 1990 zmogli, smo zdaj sposobni iti tudi iz te krize - če se dogovorimo. Jaz nisem sovražnik Janeza Janše, jaz poskušam miriti duhove v Sloveniji, to je dediščina, ki jo nosim s sabo.

Kje je zagotovilo, da ne boste ponavljali napak?

Imate mojo zrelost, ki je pred štirimi leti - take - nisem imel. Ne rečem, da sem popoln, imate izklesanega človeka, šel  sem skozi najtežje obdobje krize, morda ne bom zmagal, a če ne bo zmagala moja ideja, Slovenija ne bo prišla iz krize.

Kako konkretno boste Jankovića in Janšo spravili za mizo in pripravili do tega, da bosta dogovor podpisala in spoštovala?

Težko. Ne bosta sodelovala zato, ker se imata rada, vendar zato, ker jim drugega ne bo preostalo. Janša je že sodeloval enkrat pri takem dogovoru, to je storil leta 1990 z bivšimi komunisti. Ko ne bo drugega izhoda, nas bo kriza požrla za celo generacijo.

Na začetku v studiju vsi trije kandidati.

Na začetku so bili vsi trije soočeni z aktualno politično situacijo, ko nad Slovenijo v zraku visi še en referendum - o državnem holdingu, zaradi česar so že prišla opozorila z ministrstva za finance, da je cena zadolževanja za Slovenijo narasla.

Türk: Ministrstvo za finance pretirava. Prezgodaj je trditi, da dogovor ni možen, rad bi govoril še s predsednikom državnega zbora. Situacija je še vedno rešljiva.

V čem je Janša drugačen od Jankovića?

Zver: Janša se je večkrat prizadeval za konsenz med prvaki, pogajali so se, vlada se je trudila, da bi vključila opozicijo v pogajanja. Pahorjeva vlada si ni prizadevala pri pripravi predloga zakonov sodelovati z opozicijo. Kdo je kriv za nastalo situacijo? Kriva je opozicija in deloma moja rivala. Turk je dajal napačne signale.

Pahor: Eden redkih, ki sem zelo zgodaj dejal, da nevarnost počiva v referendumu. Pozval sem, da do referenduma ne pride. Še vedno menim, da je čas za dogovor. Izguba razvojnega zagona za celo generacijo. Zagovarjal sem dogovor političnih strank, ko so imeli mnogi še figo v žepu. Zdaj ni druge, kot da sedemo skupaj in se dogovorimo, kako se bomo iz te krize izvlekli.

***

Ob 21:00 se je začelo tretje televizijsko soočenje predsedniških kandidatov na parlamentarnih volitvah 2012. Potekalo bo na Pop TV. Soočenje bomo z blogom spremljali tudi na Delovem portalu.

V bistvu to ne bo pravo soočenje, saj bodo Pahor, Türk, Zver nastopili oz. odgovarjali posamezno, vsak zase.

Vrstni red kandidatov bo tak, kot so ga izžrebali za na glasovnice: Borut Pahor, Danilo Türk, Milan Zver. Vsak od njih bo 25 minut odgovarjal na vprašanja voditeljice Katji Šeruga o aktualnih temah.

Za Šerugovo bo to zadnji nastop na Pop TV. Že naslednji teden bo prevzela naloge odgovorne urednice Večera.

Soočenje lahko spremljate na Twitterju pod lojtro #soocenje. Pop TV bo neposredni prenos oddaje povezal z odzivi na družabnih omrežjih. Slovenska tvitosfera bo tudi nocoj verjetno pregorela.

Komercialna televizija bo soočenje tudi tokrat kombinira z merjenjem odzivov na socialnem omrežju Twitter. Z uporabo računalniške in semantične analize vsakega posameznega tvita, ki so jo razdelali za vsako minuto oddaje, je tako mogoče določiti, kako se "tviteraši" odzivajo na nastope Türka, Pahorja in Zvera.

Kako so potekala pretekla soočenja, kdo je pridobil in kdo izgubil, lahko preberete v Delovih prispevkih:

Prvo TV soočenje: brez ostrine, z obrisi razlik

Markeš in Žerdin o prvem soočenju

Trojica predsedniških kandidatov tokrat bolj polemična

Dolgčas proti šovu

Všečkanje je kot predhodno glasovanje

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
64 komentarjev
Neznan

Soočenja na Planetu tv očitno ni bilo...

06. november 2012, ob 08:56:25
MENS SANA

sofia

Mens
ti si res senilen bednik.
Kako zvezo ima Janša S Turkovim denarjem in njegovimi lažmi?

05. november 2012, ob 12:09:14
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
re:
In kašno zvezo imajo tvoje bolane nebuloze z realnostjo!

05. november 2012, ob 18:50:32
Neznan

A ima smisel, sofia?
On točno ve, da je za vprašanje orožja odgovoren Kučan. Če bi hotel, bi to že zdavnaj razčistil.
Janša je javno povedal - na TV, da je pripravljen ob otvoritvi Stožic javno spregovoriti o orožju ob prisotnosti Kučana, ČE GA VLADA ODVEŽE MOLČEČNOSTI.
Kučan tega ne sprejme, vlada mu ni dala odveze...
Glede denarja MS dragega prijatelja pa ni nobenega problema. Storil je napako in dal si je čas za še eno priložnost.
Nejc O.

05. november 2012, ob 12:25:57
sofia

Mens
ti si res senilen bednik.
Kako zvezo ima Janša S Turkovim denarjem in njegovimi lažmi?

05. november 2012, ob 12:09:14
MENS SANA

sofia

Kdo bo junak med novinarji, ki si bo upal zastaviti Požarjeva vprašanja Turku v obraz?
In zahtevati precizne odgovore, ne pa se zadovoljiti z nekim besednim motoviljenjem.

05. november 2012, ob 08:07:38
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
re:
Mogoče isti ki si bo upal zastaviti Frangeževa vprašanja Janši v obraz!
In zahtevati precizne odgovore, ne pa se zadovoljiti z nekim besednim motoviljenjem.

05. november 2012, ob 11:53:29
Diaz

po koliko so pa kaj danes banane ? ...

NINAMEDIA ? ......... :-))

05. november 2012, ob 11:52:59
sofia

Levak se spet trudi s smetmi prekriti relevantno vsebino.
HA HA HA

05. november 2012, ob 10:07:24
sofia

Na vprašanje za kaj je porabil zaslužen dena, je Turk palamudil, da je šel za šolanje hčerke ....
HA HA HA
Za kozlat, kako so naši levaki dvolični. Doma se zagrizeno "borijo" za javno šolstvo - za slovenske butalce je že dobra ..... sami pa šolajo svoje otroke na dragih tujih zasebnih šolah ... BRUH
Seveda pa je potem spričevalo te imentitne drago plačene šole "dokaz", da je hči najbolj primerna za zaposlitev pri političnem protežirancu Jankoviću.
Udbomafija nam je ugrabila državo in se ob tem še zabava in norčuje iz nas!!!!
(Isto velja za zdravstvo).
In naši strahopezdljivi novinarji ga ne upajo povprašati o tem?!

05. november 2012, ob 10:04:05
Foglof Tunek

Tunek iz haloz!!! – press
Čujte, vete kero pesem si Janez Janša najrajši poje doma okrog hiše na Grosupljem?

Jaz sem mali psihopat,
psiho-psiho-pat,
in vas stisnil bom za vrat,
bom za vrat.
Z mano se ne sme? igrat, se ne sme? igrat,
ker jaz sem mali psihopat, psihopat.

Baje, da je Adi ču to Janezka peti ko sta se pred leti srečala v Lepeni. Adi je tam mel nastop, Janezek pa je lagal neki ljudem, ampak ne tega na glas govoriti ker bo šo Janezek Adija tožit, da mu je fkral pesem.

PS - zahvaljujem se Raubšicu za idejo.

Čujte, vete kero pesem pa si najrajši poje "zver"?

Jaz sem nor,
jaz sem ubogi bogi bogi bogi bogi stvor,
jaz sem nor,
jaz sem ubogi bogi bogi bogi bogi stvor,
jaz sem nor,
jaz sem nor, haha,
jaz sem ubogi bogi bogi bogi bogi stvor.

Nič nisem reko kera zver, pač ena "zver"!

Tunek iz haloz!!! - press

05. november 2012, ob 09:54:27
Neznan

Mogoče pa nocoj na novi tv. Ob 20. uri je soočenje, na katerega so vabljeni kandidati,pa preCednik še ni potrdil prihoda..
Nejc O.

05. november 2012, ob 09:31:15
sofia

Kdo bo junak med novinarji, ki si bo upal zastaviti Požarjeva vprašanja Turku v obraz?
In zahtevati precizne odgovore, ne pa se zadovoljiti z nekim besednim motoviljenjem.

05. november 2012, ob 08:07:38
Neznan

Naj vprašajo:
Nations Federal Credit Union, ali banka Združenih narodov. Tam naj bi imel del svojega zaslužka spravljen tudi predsednik Türk, šlo pa naj bi za razmeroma varno naložbo v vseh pogledih
Velik del slovenske javnosti še vedno ugiba, kjer je denar aktualnega predsednika republike Danila Türka, ki je - tudi po lastnih navedbah - zgolj med 13-letno diplomatsko kariero v Združenih državah Amerike zaslužil skoraj milijon in 900 tisoč dolarjev neto. Pri čemer je tukaj računana le njegova "neto plača", brez predavanj in publicistike, kar mu je, vsaj po naši "približni" oceni, navrglo še dodatnih 200 tisoč dolarjev.
Spomnimo, Danilo Türk pravi, da po vsej tej dosedanji karieri finančnih prihrankov, razen več kot skromnih 13 tisoč evrov, "nima", prav tako je brez stanovanja, nima niti avtomobila, pa tudi ne kakšnih drugih finančnih naložb v delnicah ali skladih. Zato obstaja resen sum, da ima predsednik republike, ki se bori za ponovni predsedniški mandat, svoj denar, ali vsaj del svojega denarja, naložen nekje v tujini.
Večina denarja, ki ga je Danilo Türk zaslužil z delom v Združenih narodih, je po "vsej verjetnosti" varno shranjen na njegovem računu, odrtem pri Nations Federal Credit Union, "neprofitni" finančni instituciji, nekakšni banki, zavarovalnici ter investicijski družbi Združenih narodov UNFCU, pravi naš vir iz Združenih narodov. Gre za slovenskega diplomata, že nekaj let člana "družine Združenih narodov," katerega ime in priimek je znan uredništvu, vendar ne želi biti javno imenovan.
Po navedbah slovenskega diplomata ima večina zaposlenih, pa tudi bivših zaposlenih v tej mednarodni organizaciji, odprt račun pri omenjeni finančni instituciji. Vsi zaslužki (prihodki), oziroma delež zaslužka, višino katerega določi vsak posameznik sam, se jim nakazuje direktno na ta račun. Na iste račune se nakazujejo tudi pokojnine Združenih narodov, seveda če so posamezniki do pokojnine upravičeni. Poslovanje in upravljanje posameznikov (komintentov) z računi pri UNFCU je podobno kot pri kateri koli drugi banki - prek kreditnih kartic, dvigom gotovine ali izvršenih finančnih transakcij.

Večina sedanjih in bivših zaposlenih v Združenih narodih ima odprt raču pri Nations Federal Credit Union, neprofitni finančni instituciji mendnarodne organizacije v New Yorku, kamor se nakazujejo njihove plače in morebitne pokojnine.
Glede na stroga določila o varovanju podatkov in posebni mednarodni vlogi Združenih narodov UNFCU ne posreduje nobenih podatkov, ki zadevajo njihove komintente. Ker imajo zaposleni pri Združenih narodih zagotovljeno tudi posebno imuniteto, UNFCU tudi ne posreduje nobenih finančnih podatkov svojih komintetnov drugim pravnim ali fizičnim osebam, celo posameznim državam ne. Zato naš vir predvideva, da je predsednik Türk (morebitni) račun pri UNFCU smatra za "razmeroma varno naložbo v vseh pogledih."
Ne glede na to, pa je Danilo Türk kot slovenski državljan dolžan davčni upravi posredovati informacije o svojem morebitnem računu pri UNFCU, ali kjerkoli drugje v tujini. To mu nalaga 6. člen zakona o spremembah in dopolnitva Zakona o davčni službi, ki določa, da morajo vsi rezidenti Slovenije pristojnemu davčnemu uradu poslati podatke o številkah računov, ki jih imajo odprte pri bankah ali hranilnicah zunaj Republike Slovenije
Danilo Türk bi moral davčni upravi prijavljati tudi morebitne obresti iz morebitnih naslovov finančnih depozitov v tujini, če presegajo 1000 evrov letno.
Predsednik Türk se vprašanjem o svojem premoženju v tej predvolilni kampanji že ves čas izmika, še zlasti potem, ko se je javno izvedelo, da praktično nima nobenega premoženja. Večji del denarja naj bi, kot pravi, porabil za šolanje hčerke Helene in operacijo prostate v Salzburgu, kar pa je, poznavajoč številke in cene, bolj slab izgovor.
Zato smo Danilu Türku poslali naslednja vprašanja:
Ali je imel predsednik Danilo Türk odprt svoj račun pri UNFCU, oziroma, ali ga ima odprtega še zdaj?
Če je odgovor pozitiven, koliko denarja (prihrankov) se nahaja na tem računu?
Ali je imel predsednik Danilo Türk kdajkoli in kjerkoli v tujini odprt kakšen drug bačni račun ali več bančnih računov, oziroma, ali ima odprt(e) račun(e) tudi zdaj?
Če je odgovor pozitiven, kje in pri kateri banki in koliko denarja (prihrankov) je na tem računu, ali računih?
Ali je predsednik Danilo Türk v skladu s slovensko zakonodajo o morebitnih svojih računih v tujini obvestil pristojni davčni urad?
Odgovore še čakamo.
bp

05. november 2012, ob 07:28:08
sofia

Pravo vrtanje bi bilo, če bi novinarka upala vprašati Turka naslednje:

Relevantna vprašanja za Turka navaja Požar. Teh vprašanj si noben slovenski novinar na soočenjih ali intervjujih ne upa zastaviti Turku.
1. Kje ima Turk skrito svoje ogromno (za naše razmere) premoženje. Novinarjem namreč laže, da ima 10 000 € prihrankov in je brez avtomobila in brez stanovanja. Revež torej. Poglejte Požarja za podrobnosti.
Turk torej evidentno LAŽE glede svojega premoženja.
2. Turk se je po prihodu iz ZDA ponujal desni opciji. Pomagala naj bi mu pri njegovi ambiciji postati generalni sekretar OZN.
3. Zakaj je moral Turk zapistiti OZN? V zvezi s tem obstajajo dokazi o Turkovem nečastnem početju.
4. Koliko je resnice v govoricah o aferi z Vasilko Sancin. To se še kako tiče državljanov, ker je Turk forsiral Sancinko za pomembne in dobro plačane funkcije.

04. november 2012, ob 21:04:31
romalpa

K.Šeruga-vrtala s vprasanji ,neokusno in izpod nivoja.Vecina vprasanj nima nobene zveze s predsedniško funkcijo.Dobil sem občutek ,da je novinarka dobila " svojih pet minut " za svojo samopromocijo.In njena najava za naslednje soočenje ko se bo "vrtanje" s Krčmarjevo nadaljevalo,.?

04. november 2012, ob 20:37:44
sofia

Delo še vedno ne črhne o "melitkinem podpisu."
Čakajo na uradno sporočilo Ponarejevalske stranke.
LOL

04. november 2012, ob 19:51:47
Neznan

..drugo jutro pa še en...

04. november 2012, ob 18:45:44
Diaz

3 "gracije" ...

čita ali ne čita, to sedaj NI vprašanje ! ... :-)

W Bananistan !

04. november 2012, ob 10:11:48
Lenny

Da ima Spomenka še kako prav, dokazuje Zverova žena, velika strokovnjakinja za zgodovino, ki bo kmalu doktorirala, pred tem pa je celo dobila svoj študijski center za narodno spravo....
Za katerega pravi, da si želi, da bi bil bolj prisoten v šolah.
Seveda verjamem, da si želi, da bise zgodovina na novo pisala s strani poražencev in njihovih sodelavcev...
Za nih je sprava zgolj zmaga drugačnega pogleda na zgodovino.
S tem, da imajo polna usta sodelovanja , tako kot Zver, ki bi bil predsednik vseh, pa niti ne prikriva, da je podtaknjenec SDS, ki pa bo, stavim, glasovala za Borčija, ki ima nekaj procentov šans..., Zver jih namreč nima nič.

04. november 2012, ob 09:05:41
Neznan

En smrad je odšel, pa se je pojavil fašistični smrad.

03. november 2012, ob 21:59:36
Kobra

Spomenka=>Dr. Zver razume spravo enako kot sedanja koalicija. Več kot dvajset let razdvajajo ljudi, zbujajo sovraštvo do vseh, ki niso z Nami – hkrati pa kar naprej pozivajo k spravi. Skupaj z vodstvom RKC pri nas. Tolikšne hinavščine, tolikšne obscene hipokrizije, kot jo doživljamo danes, še nismo doživeli...
________________________________________________________________________

Domobranska drhal.

03. november 2012, ob 20:52:48
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

03. november 2012, ob 20:04:42
MENS SANA

O tem kdo bo odločil o izbiri predsednika, ubogem nejčku očitno ni jasno! Naj mu tudi to razložimo! Nejček, odločila bo večina državljanov z volilno pravico! Torej po vaši izopačeni logiki so ta večina sami revolucionarji in sami udbovci! Nejček čip vam je očitno pregorel! Peče, peče!

03. november 2012, ob 19:58:48
Neznan

"Naš in vaš predsednik države bo v mandatu
2012-2017 dr. Danilo Türk! Vse ostalo je v tej debati irelevantno! To je bistvo!"

To je to.
"če vam paše ali ne, mi smo se odločili tako", so prepričani revolucionarji in udbovci neglede na to, da je do sedaj dokazal, da ni za to funkcijo.
Nejc O.

03. november 2012, ob 19:46:56
Neznan

Tole preberi strokovnjak in zagovornik človeka, ki si to ne zasluži:

"Nekaterim je aktualni predsednik in predsedniški kandidat Danilo Türk očitno všeč. Nikoli ne bom razumela, zakaj. Težko verjamem, da zamenjujejo njegovo ponarejeno in do najmanjše podrobnosti polikano podobo z državniško držo. Morda pa tudi. Če namreč ne opazijo ironije, ko jih nekdo, ki se sicer tako trdno oklepa svojega stolčka, da z njega za nobeno ceno ne bi hotel vstati, prepričuje, da "je čas, da stopimo korak nazaj, da bi se stopilo skupaj". Včeraj tako v poplavi leporečja Türk skoraj ni odgovoril na nobeno vprašanje voditeljice. Vprašanju glede napovedanega referenduma se je poskušal izogniti z izjavo, kako je "prezgodaj trditi, da dogovor glede tega ni mogoč". Da Türk ni zmožen razmisleka o jutrišnjem dnevu, seveda ne preseneča, zlasti če vemo, da na primer glede Stožic meni, da bodo šele preiskave pokazale, ali je bilo tam sploh kaj narobe. Da je bil njegov polet v Sarajevo nesramno drag, priznava, vendar se ni pripravljen opravičiti, češ da so krivi drugi. O Vasilki Sancin je povedal, da je strokovnjakinja, vse drugo pa je preslišal. Na kratko – Türkov včerajšnji nastop je bil misija nemogoče. Naj se je še tako želel predstaviti kot predsednik vseh državljanov, je bilo vedno, ko je pogovor nanesel na njegove politične botre in somišljenike, čutiti "Love is in the Air"."
Z.K.

03. november 2012, ob 19:43:52
sofia

Samo OBLAST je relevantna za udbovce in rdečo kasto. OBLAST in DENAR.
Poštenost je irelevantna.
Resnica je irelevantna.

03. november 2012, ob 19:35:44
MENS SANA

No cita, če ne razumete prispodob, pa naj vam povem bukvalno! Naš in vaš predsednik države bo v mandatu
2012-2017 dr. Danilo Türk! Vse ostalo je v tej debati irelevantno! To je bistvo!

03. november 2012, ob 19:24:43
sofia

Mens
saj poznam to. Levaki lažete, manipulirate, osirate, obrekujete, opravljate ... ko vas človek prime za besede, pa rečete, da ste govorili v "prispodobah" ... Ali pa rečete, da so desni preresni ali pa da se vam ne da odgovoriti ... (Rdeča Lenčka) . Podn.

03. november 2012, ob 19:18:19
MENS SANA

sofia

"naj jo objavi tudi voajer tujih spalnic! "
Kdo je to?
Čigavo spalnico je opazoval?
Kaj je opazoval?
Kako ti veš, da je kaj opazoval?
----------------------
Levaki ste lažniva banda. Odgovori na zgornaj vprašanja. Če ne znaš odgovoriti, si lažnivec.
xxxxxxxxxxxxxxx
re:
Pričakovano! Zafrustrirana cita je pač totalni "bukvalac"! Za razumevnje alegoričnih prispodob ki označujejo rumeno novinarstvo in rumene pisune, je očitno potrebno nekaj več sivih celic kot jih premore uboga cita! Uboga preproščina! Taki si pa res ne zaslužijo dr.Türka za predsednika! Pa ga bodo imeli! Kaj čmo! Bo pač predsednik za vse!

03. november 2012, ob 19:02:59
Neznan

Morda pa se ta pingvin - bolničar podpisuje MENS SANA, PA ZATO MOLČI?
Ne bi se čudil....

03. november 2012, ob 19:02:10
sofia

balkanec
ustvari si svoj blog in piši svoje "eseje" tam. Tule smetiš.

03. november 2012, ob 18:56:09
sofia

Mens, ti si totalni idiot. Poglej si "podpis".
Cela Slovenija se bo smejala, če bodo začeli pingvini zmerjati (tako kot ti s peno na ustih zmerjaš), namesto da bi priznali krivdo.

03. november 2012, ob 18:48:57
sofia

"naj jo objavi tudi voajer tujih spalnic! "
Kdo je to?
Čigavo spalnico je opazoval?
Kaj je opazoval?
Kako ti veš, da je kaj opazoval?
----------------------
Levaki ste lažniva banda. Odgovori na zgornaj vprašanja. Če ne znaš odgovoriti, si lažnivec.

03. november 2012, ob 18:43:24
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

03. november 2012, ob 18:35:53
ton

Pred nekaj dnevi sem si na "JUTUBU" ogledal zborovanje belih na kongresnem trgu. Bilo je poletje, 1944. Čas, ko so že vsi vedeli, da so Hitlerju šteti dnevi. Beli pa so v družbi visokih funkcionarjev nacistične vojske in ob prisotnosti škofa Rožmana in generala Rupnika kričali, kot da ne vidijo, da je pred vrati njihova poguba. Nič se niste naučili od takrat, Sofia in tebi podobni. Kričiš, kot da ne bi vedela, da bo tvoj kandidat Zver popušil na celi črti. Pa ja ne verjameš v čudeže.

03. november 2012, ob 18:29:15
Neznan

..in oglasil se je samooklicani IDIOT, ki si domišlja, da lahko ocenjuje druge komentatorje, jih predalčka in jim pridiga.
Kako bebabo balkanski slovencelj.
Goni se u 3PM.
Nejc O.
p.s.: pa koji ku... si ti, da nam boš solil pamet?

03. november 2012, ob 17:55:33
Slovenski-Balkanec

"Sofija", Vam in vsem tistim, ki vstrajno uporabljajo v svojih komentarjih in se nikakor ne morejo lociti od naziva "levak" oz. "levaki", in podobno gre tudi vsaj enemu od t.i. "Neznan-ih" in podobnim, ki se ne morejo lociti od ocitno analognih nazivov "rdeci" in "prasici", ipd., nudim sledece za razciscenje teh pojmov v Vasih oz. v njihovih propagandisticnih mozganih:

Iz lastnih izkusenj in iz analiz mnenj drugih, sem sestavil sledeco, pa cetudi nepopolno, primerjavo med politicnimi “desnicarji” ali "nazadnjaki" in “levicarji” ali "napredniki", ki jo nudim v presojo in v eventuelno upostevanje:

Politicne “desnicarje” ali “nazadnjake” karakterizirajo njihove sledece lastnosti in njihova sledeca misljenja in dejanja:

- so, ali ze bogati, ali pa smatrajo, najveckrat naivno, da jih bodo njihova proklamacija za ‘desnicarstvo’in njihovo postopanje in obnasanje kot ‘desnicarji’, privedli do bogastva
- prakticno nikoli ne priznajo svojih napak, se manj pa se zanje opravicijo, ampak njihove napake valijo na ramena opozicije ali predhodne ali naslednje vladajoce struje oz. koalicije, toraj na ramena t.i. “levicarjev” oz. “naprednikov”
- hocejo znizevati davke za najbogatejse, pod izgovorom, da bo njihov tako pridobljen dodatni dobicek (kapital) pripomogel k boljsi konjukturi in dodatnim delovnim mestom, kljub ocitnemu dejstvu, da oni v najvec slucajih potem (odvodnega ali izvoznega davka prosto) prenesejo kapital v “cenejse” kraje in drzave ter ustvarjajo dodatna delovna mesta tam, da tako si povisajo njihove profite
- so zelo ponosni na njihove “sposobnosti” in zelo pazljivo scitijo njihove poslovne skrivnosti pred drugimi
- smatrajo se za vzviseno elito, vendar tega javno nikoli ne priznajo in se glede istega le redko izdajo (Frojdov spodrsek!), da, javno se celo predstavljajo in kazejo kot “navadni smrtniki”
- njihov glavni smoter v zivljenju je ustvariti in nagrabiti si cimvecje bogastvo, delno zato, ker bogastvo v kapitalisticni ureditvi pomeni istocasno tudi moc, le-ta pa jim veliko pomeni
- so strogi zagovorniki nadaljnje oz. popolne t.i. privatizacije drzavnega oz. ljudskega premozenja, kar v najvec slucajih izpade kot “diskontna prodaja” podjetij, ustanov, ipd., tujim drzavam ali mogotcem, vcasih pa tudi domacim priviligirancem
- ni jim veliko do socijalnih uravnovesenj znotraj druzbe in drzave, kjer se nahajajo ali kjer so ustvarili njihovo bogastvo, ali si ga upajo ustvariti
- so nacelno proti univerzalnemu zdravstvenemu in zobozdravstvenemu zavarovanju
- so proti kolektivnemu dogovarjanju in proti sindikatom v privatnem sektorju
- so proti povisevanju minimalnega osebnega dohodka in proti izboljsanju pokojnin in pokojninskega sistema
- pojem “socijalne druzbene ureditve-drzave” jim je zopern in se njegove realizacije na vso moc otepajo
- so za privatne osnovne in srednje sole, stroski s katerimi bi naj vsaj delno bili kriti iz drzavnega proracuna
- smatrajo, da mora za svojo visjo in visoko izobrazbo biti “odgovoren”, toraj placnik, vsak posameznik zase
- unicujoce ogrevanje in onesnazevanje planeta Zemlje jim je drugorazredna briga, ki dalec zaostaja za njihovo gonjo za dobickom in osebnim bogastvom
- smatrajo homoseksualce in lezbijke za druzbene devijante in odpadnike
- se nacelno pretvarjajo ter proglasujejo, da niso Slovani, ampak t.i. zahodnjaki, ki bi baje naj izhajali iz nekih Venetov, ki so izumrli ze pred vec kot 1500 (tisocpetsto) leti
- smatrajo, da je bilo petokolonastvo in ponemcevanje bolj sprejemljivo in bolj opravicljivo, kot so bili napori NOB v smislu obstoja naroda in njegove zascite pred ponemcenjem (na zalost, smo dandanes v miru zrtve ameri-anglo-saksonizaciji!)
- smatrajo vojne zlocine, ki so bili poceti v smislu ‘obrambe Cerkve in vere ter (nekaterih) domov’ za opravicljive, ce ze ne vedno tudi za negresne
- zagovarjajo ucenje verouka v solah, ceprav ustava jasno doloca, da drzava mora biti locena od Cerkve oz. religije
- se bojijo komunistov in socijalistov bolj kot se hudic boji kriza, zaradi konkurence, predvsem pa zaradi potencijalne izgube statusa monopolne moci, ki ga uzivajo v odsotnosti komunistov in socijalistov
- so za cimvecje trosenje za vojsko in t.i. obrambne namene ter na vso mozno moc podpirajo vojno-industrijski kompleks, v glavnem zato, ker od slednejga prejemajo podporo vseh mogocih vrst, najbolj pa financno podporo in osebno priznanje (popularnost!)
- so za NATO vojni pakt in njegove vojne avanture zunaj severno-atlantskega obmocja, delno zato, ker se smatrajo nesposobne za neodvisno vodenje RSi, ali samostojne ali v ponovni zvezi z nekaterimi drugimi juzno-slovanskimi narodi in drzavami
- so za izraelske jude in Palestinski Izrael ter proti Palestini in proti Palestincem
- so za vojne in za podobne vojaske avanture ZDA in NATO vojnega pakta, pod izgovorom ohranjevanja drzavnega in svetovnega miru, ne glede na ocitno dejstvo, da so oni sami vedno najvecji teroristi in agresorji ter gnusni okupatorji

Pojasnilo:

Nagnjenost k samo eni ali dvema, ali celo k trem, zgoraj navedenim lastnostim, posameznika se ne
dela “nazadnjaka”.

(Resnicne) Politicne “levicarje” ali “naprednike” karakterizirajo njihove sledece lastnosti in njihova sledeca misljenja in dejanja:

- skoraj v popolnosti vse obratno od tistih lastnosti, stremljenj in dejanj, ki so zgoraj navedena za “desnicarje” oz. “nazadnjake”.

Upam, da bo zgoraj navedeno v pomoc pri volilnem odlocanju vsaj nekaterim, in ne obratno, ker bo eventuelno zavrnjeno, kot odvecno.

Narod slovenski si bo sodbo pisal sam! In ze zopet na volitvah! Pa si jo naj pise!

Opravicujem se, ker mi pogoji, vklkjucno omejitve “ljudskega” racunalnika in izstopnega protokola, ne dovoljujejo uporabo sumnikov svojevrstnih nasi, in do nedavnega se lepsi ter od anglo-saksonskih besed, izrazov in izrekov veliko manj onesnazeni in manj zastrupljeni, slovansko-slovenski materinscini, nasi slovenscini.

03. november 2012, ob 17:17:16
MENS SANA

sofia

Mens
krasnen primerek zblojenega levaka si. Udbovca.
Pri tebi je "pomembno" kdo kaj trdi, vsebina te ne zanima.
A je važno kdo je objavil fotokopijo ponardka?
Samo idiot pisari in ugiba, namesto da bi sam pogledal in se prepričal.
Samo idiot naklada o "strokovnjakih grafologih, ki naj preverjajo podpis, ko bi lahko sam pogledal in se prepričal. BRUH.
Bomo videli, če bodo odgovornega medicinskega brata izključili iz stranke.
In Delo pisari o "moralnem razsulu"? Ne upa pa si predstaviti moralnega razsula PS. BRUH.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
RE:
Zofka počasi. še šlagec te bo! Seveda ni važno kdo objavi dokazano resnico-pa naj jo objavi tudi voajer tujih spalnic! Problem je v tem da ta voajer objavlja nedokazane domneve kot gotova dejstva! Veš nihče ni kriv dokler se mu krivda ne dokaže! Velja za vse tako za Mödendorferja -kot tudi za tvojega "liderja" In ti si pogledala in se prepričala LOL! Kaj bi grafologi saj sta cita in požar ugotovila ponaredek! Preseneča da ponaredka nista videla v znani lepljenki " Velikovec"
Ej cita, tI vidiš tudi v rdeči pesi komunizem! Ne presenečaš me cita, si predvidljiv model zafrustrirane zakompleksane in v idola slepo zatrapane babnice v klimakteriju brez vsake objektivnosti in poštenega kritičnega pogleda! Edino tvoje "orožje" so nekontrolirani izbruhi insinuacije, in primirivne žalitve! Bi rekel da ti le malo manjka do prostaškeg pomitivnega profila našega "magistra" nejca omejenška!
Kakorkoli že dr. Danilo Türk bo letos dobil svoj drugi mandat! Le to je bistvo tvoje bolečine! Tudi tvoj in nejčev predsednik bo! Ufff! To bo bolelo!

03. november 2012, ob 17:11:33
Neznan

Žal, takšni politični prešiči krojijo slovensko politiko in zato je tako kot je.
Vse je rdeče, vse ja povezano, skorumpirano, podkupljeno, zblojeno, združeno v političnem podzemlju, ki ga vodijo stari revolucionarji in njihovi podrepniki.
Ko jim omeniš vojne zločine, se ne spominjajo, ko jim omeniš 2.SV, se imajo za zmagovalce, ne priznajo pa zločinov nad lastnim narodom
Nejc O.

03. november 2012, ob 15:52:10
sofia

Mens
krasnen primerek zblojenega levaka si. Udbovca.
Pri tebi je "pomembno" kdo kaj trdi, vsebina te ne zanima.
A je važno kdo je objavil fotokopijo ponardka?
Samo idiot pisari in ugiba, namesto da bi sam pogledal in se prepričal.
Samo idiot naklada o "strokovnjakih grafologih, ki naj preverjajo podpis, ko bi lahko sam pogledal in se prepričal. BRUH.
Bomo videli, če bodo odgovornega medicinskega brata izključili iz stranke.
In Delo pisari o "moralnem razsulu"? Ne upa pa si predstaviti moralnega razsula PS. BRUH.

03. november 2012, ob 15:29:12
Neznan

MENS SANA, takole izgleda trud za restavracijo socializma:

Jani Möderndorfer. Ta nepomembnež, ki je sesul Jankovićev bančni referendum


Vodja poslanske skupine Pozitivne Slovenije je po torkovem fiasku menda blazno preplašen, tudi zato, ko ga je urednik Mladine Grega Repovž razglasil za politično nepomembnega

Vodja poslanske skupine Pozitivne Slovenije Jani Möderndorfer je tisti mož, ki je bizarno sesul zahtevani referendum svojega šefa Zorana Jankovića o slabi banki. Še več, po zadnjih razkritjih zaradi velike šlamparije poslanske skupine Pozitivne Slovenije, zlasti pa Möderndorferja, v zraku visi tudi zahteva po referendumu o Slovenskem državnem holdingu.
Da je Jani Möderndorfer največji krivec za to šlamastiko, verjetno ni nobenega dvoma. On je tisti, ki je v torek malo pred polnočjo, dve uri potem, ko sta premier Janez Janša in predsednik državnega Gregor Virant v prvi vrsti balkona Gallusove dvorane v Cankarjevem domu ploskala ruski operni divi Ani Netrebko, po naročilu Zorana Jankovića v državni zbor "prinesel" 60 podpisov za obe referendumski zahtevi. Od tega je bilo trideset podpisov originalnih, drugih trideset podpisov pa preprosto skeniranih. Kar formalno ne zadošča ob vložitvi referedumske zahteve, saj poslovnik državnega zbora precizno določa drugače. Ne samo predsednik državnega zbora Gregor Virant in vsa pravna stroka Janija Möderndorferja je tukaj povozil celo ustavni pravnik Lojze Ude, sicer znan tudi kot prvi medijski pravni varuh Zorana Jankovića
Da Jani Möderndorfer preveč površno obvlada poslovnik državnega zbora, je bilo menda jasno že na prvem kolegiju novega predsednika državnega zbora, meseca januarja, ko je bil na to funkcijo izvoljen Virant. "Ubogega" Janija so drugi vodje poslanskih skupin takrat kar naprej preglasovali. Slišati je bilo tudi, da se je s svojimi predlogi enostavno smešil, čeprav je vodja poslanske skupine Pozitivne Slovenije postal zato, ker je zaupnik Zorana Jankovića, pa tudi zato, ker naj bi imel med poslanci Pozitivne Slovenije še največ političnih izkušenj. Poleg Romana Jakića, vendar Romana Jakiča šef Janković ne ceni toliko kot Möderndorferja.
Jani Möderndorfer, nekdanji podžupan Ljubljane, sodi v ožji krog Jankovićevega tako imenovanega "najboljšega moštva." To moštvo je za Jankovića najboljše zato, ker poslušno dela po njegovem diktatu. Ugovorov tukaj ni, možno je le občasno jamranje naokoli, češ kako je treba "popravljati za Zokijem ..."
Čeprav je Jani Möderndorfer član ožjega kroga Zorana Jankovića, ni član tiste najožje skupine, ki je z Jankovićem povezana tudi finančno. Kot sta denimo podžupan Aleš Čerin ali bivša podžupanja Jadranka Dakić. Jani Möderndorfer in Zoran Janković pač nimata skupnih podjetij. Toda po drugi strani je "družina Möderndorfer" eksistenčno še kako odvisna od Zorana Jankovića in Pozitivne Slovenije. Janijeva žena Tadeja Möderndorfer je šefinja službe Mestne občine Ljubljana za javna naročila. Skozi njene roke so šle na primer Stožice, ki so danes predmet tožilskih, kriminalističnih in davčnih preiskav. Njuna hčerka Tjaša Möderndorfer pa je ena od vodilnih kadrov podmladka Pozitivne Slovenije. Zoran Janković je za Möderndorferja poskrbel tudi "izven politike," ko ga je sforsiral za "svojega" predsednika košarkarskega kluba Union Olimpije.
Jani Möderndorfer je svojo politično kariero začel kot tajnik in pozneje vodja svetniške skupine ljubljanske LDS. Pozneje je po izrecnem navodilu Gregorja Golobiča v vlogi šefa tako imenovane "frakcije" začel od znotraj razbijati ljubljanski del stranke (takrat je bila ljubljanska županja Danica Simšič, LDS pa je občino vodila v koaliciji z ljubljanskimi Socialnimi demokrati), kar je bil tudi začetek konca velike LDS. Čeprav se (menda) nikoli ni formalno včlanil v novo levo stranko Zares (pri LDS pa je bil drugo ali tretjeligaš), je Möderndorfer nesporni Golobičev človek. Za Janija Möderndorferja velja, da je z glavo (denarjem in eksistenco) pri Zoranu Jankoviću, "srce pa mu bije" za Gregorja Golobiča. Ni dvoma, pravijo poznavalci levice, da bi (bo) Möderndorfer, če bi (bo) Golobič nekoč tako ukazal, brez večje dileme "izdal" Jankovića.
O (političnem) značaju Janija Möderndorferja veliko pove tudi njegov uradni življenjepis, objavljen na spletni strani Mestne občine Ljubljana. Tam zapiše, da se je "njegova pot" v politiki začela leta 1998, ko je bil prvič izvoljen v ljubljanski mestni svet. Stranko LDS je povsem zamolčal (ne boste verjeli, ampak LDS v njegovem uradnem curriculum vitae ni omenjena niti enkrat), čeprav svojo politično kariero Jani Möderndorfer dolguje izključno LDS, znotraj stranke pa Gregorju Golobiču.
Sicer pa je v življenjepisu nekoliko "ponaredil" tudi svojo izobrazbo. Čeprav je Jani Möderndorfer po izobazbi maturant srednje zdravstvene šole, je že v naslovu življenjepisa eksplicitno zapisal, da je po izobrazbi tolmač slovenskega znakovnega jezika. Kar se mu verjetno zdi precej bolj prefinjeno kot navadna matura neke srednje šole, ki ni niti gimnazija.
Ima pa Jani Möderndorfer menda odlične zveze znotraj miljeja ljubljanskega homoseksualnega lobija, predvsem v posameznih medijih in kulturi. To pa ni tako nepomembno.
Če je Jani Möderndorfer referendum o slabi banki zamočil s predložitvijo skeniranih podpisov, referendumska zahteva o Slovenskem državnem holdingu visi v zraku zaradi razkritja domnevne ponareditve podpisa poslanke Pozitivne Slovenije Melite Župevc, ki je trenutno na porodniškem dopustu. Če je do ponarejanja podpisa poslanke res prišlo (fotografije primerjav "pravih" ter "nepravih" podpisov poslanke, ki so že sinoči zaokrožile po medijih, na prvi pogled kažejo, da je temu tako), potem je Jani Möderndorfer za to vsaj vedel, če že ne kaj več. No, to je situacija, ki jo bo verjetno preiskovala tudi policija, kajti ponarejanje podpisov je kaznivo dejanje.
Da se je Jani Möderndorfer že v sredo zjutraj dobro zavedal napake pri predaji skeniranih podpisov, potrjuje njegov nastop pred novinarji, kjer je v črtastem puloverju poskušal pozornost preusmeriti na Gregorja Viranta, češ naj ga kazensko ovadi, če je karkoli narobe. Kar je (spet) neumnost, saj priložitev skeniranih podpisov pod referendumsko pobudo ni kaznivo dejanje, ampak nepoznavanje poslovnika. Je pa, kot rečeno, kaznivo dejanje ponarejanje podpisov.
BP

03. november 2012, ob 13:41:29
Neznan

Da, da bednik, ne morem pa verjeti, da te barabije in političnega kriminala nisi spregledal ti.
Nočeš vedeti in verjeti, da rdeča banda že od leta 1941 dalje zlorablja slovenski narod, ga goljufa, mu jemlje dostojanstvo.
Ta, rdeča golazen, vedno zmaguje s prevarami, ustrahovanjem, grožnjami. Ima podporo v ostankih revolucionarjev, ki obvladujejo vse sisteme in podsisteme.
Vsem mora biti jasno, zakaj nočeš razumeti in komentirati s komentarja sofie:

sofia
Mens, na tole odgovori:
Malo sem poguglala naokrog in preverjala, kateri portali so objavili novico o ponarejenem podpisu Melitke.
Novico so objavili:
Reporter Požar Planet Siol
Novice niso objavili
Delo Dnevnik Večer RTVS POP TV

Tako so se torej mediji pozicionirali. Točno se vidi, kateri mediji so rdeči. Rdečim se očitno škandal z evidentno goljufijo največje opozicijske stranke ne zdi vreden omembe. LOL
-------------------------------------
Mens, a ni sramotno, da se medsebojno podpirata goljuf - bedak Zoki in Slinavi.
In Delo te incestuozne zveze ne razkrinka? LOL LOL LOLLe zakaj, če pa imaš raje rdečo oblast, katere sestavni del si že desetletja.
Nejc O.

03. november 2012, ob 13:32:41
MENS SANA

Neznan

Da pa se bova razumela, moj kumrofčan, eventualna zmaga Türka ne bo presenečenje
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
RE:
OK nejček! To zadostuje! Veliko presenečenje pa je da si to spregledal tudi ti!

03. november 2012, ob 13:16:47
Neznan

"Tvojega zadnjega stavka pa raje nebi komentiral! Pa ne zaradi vsebine , temveč zaradi forme s katero dokazuješ tvoj vulgarni promitivizem!"

Zopet si obrnil glavo v stran, ker te je sram resnice.
Nejc O.

03. november 2012, ob 12:58:04
Neznan

Mensek, preberi si celoto:

"...v širši domovini (EU) pa čestitke na prepričljivi zmagi in drugem mandatu dr. Danila Türka!"

No, te čestitke, ki bodo prihajale iz EU, bodo bolj vljudnostne izjave kot pa resnično veselje in zadovoljstvo EU funkcionarjev.
Podobne bodi čestitke ob zmagi srbskega predsednika in ruskih satelitov .
Evropska skupnost se zaveda, da si s politiki tipa "Türk" ne more veliko pomagati, ne more krepiti ugleda in demokracije.
Nejc O.

Da pa se bova razumela, moj kumrofčan, eventualna zmaga Türka ne bo presenečenje, presenečenje in neumnost je to, kar pišeš ti: "...in mu bo na veliki zmagi čestitala EU".
Bebček, nisi hotel razumeti mojega pisanja in poante, da bo to za EU zelo slab priokus, zelo slab znak za finančne trge, da ne rečem sramota za demokracijo.
Ve pa se zakaj bo zmagal, če bo.
Eventualni zmagovalci bodo iz rdečega tiska, moj kumrofčan.
Sedaj tudi razumem zakaj nisi »opazil« komentarja sofie 03. november 2012, ob 11:52:4.
Jasno udbovci po stari navadi obrnete glavo, če vam kdo v ksiht pove vašo barabijo.
Nejc O.

03. november 2012, ob 12:56:09
MENS SANA

Zofka, verjemi da iz tvoje "šlamastike" nisem izluščil kaj pravzaprav sprašuješ!

Če gre res za Melitin ponarejen podpis je to vredno obsojanja, celo kaznivo dejanje je to! Upam da bo ponarejevalec strogo kaznovan, vsaj toliko kot je bil kaznovan ponarejevalec dokumenta-zlepljenke v
pamfletu ¨Türk-Velikovec!

Sicer pa je o tem "ponaredku" pisal res "verodostojen" novinar ki si drugače služi kruh s kukanjem v tuje spalnice!
Tudi Reporter je sila verodostojen časopis-seveda zgolj za eno opcijo-manjka še tednik demokracija!


Točno se vidi, kateri mediji so črno-beli. Črno-belim nepreverjenih trditev ne zdi sporno objaviti brez grafoloških ekspertiz in dokazov kot dejstav! LOL

In vendar:

Če bodo tudi eksperti grafologi potrdili ponarejanje, je seveda nujna kazenska ovadba!

Tvojega zadnjega stavka pa raje nebi komentiral! Pa ne zaradi vsebine , temveč zaradi forme s katero dokazuješ tvoj vulgarni promitivizem!

03. november 2012, ob 12:42:38
MENS SANA

Neznan

"...v širši domovini (EU) pa čestitke na prepričljivi zmagi in drugem mandatu dr. Danila Türka!"

No, te čestitke, ki bodo prihajale iz EU, bodo bolj vljudnostne izjave kot pa resnično veselje in zadovoljstvo EU funkcionarjev.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
re:
Nejček ubogi, je končno (seveda nezavedno) le priznal da je dr. Danilo ¨Türk deplasiral oba konkurenta in mu bo na veliki zmagi čestitala EU! Nite zaveda se ne to revše da si je sam zabil prst v ri....! No sodeč po davnih korespodencahki jih je imel z binetom mu to zelo paše!

03. november 2012, ob 12:23:00
Neznan

Hi, hi, mensek, temu se reče prst v ri....
tvoj nejček

03. november 2012, ob 11:58:33
sofia

Mens, na tole odgovori:
Malo sem poguglala naokrog in preverjala, kateri portali so objavili novico o ponarejenem podpisu Melitke.
Novico so objavili:
Reporter Požar Planet Siol
Novice niso objavili
Delo Dnevnik Večer RTVS POP TV

Tako so se torej mediji pozicionirali. Točno se vidi, kateri mediji so rdeči. Rdečim se očitno škandal z evidentno goljufijo največje opozicijske stranke ne zdi vreden omembe. LOL
-------------------------------------
Mens, a ni sramotno, da se medsebojno podpirata goljuf - bedak Zoki in Slinavi.
In Delo te incestuozne zveze ne razkrinka? LOL LOL LOL

03. november 2012, ob 11:52:46
Neznan

"...v širši domovini (EU) pa čestitke na prepričljivi zmagi in drugem mandatu dr. Danila Türka!"

No, te čestitke, ki bodo prihajale iz EU, bodo bolj vljudnostne izjave kot pa resnično veselje in zadovoljstvo EU funkcionarjev.
Podobne bodi čestitke ob zmagi srbskega predsednika in ruskih satelitov .
Evropska skupnost se zaveda, da si s politiki tipa "Türk" ne more veliko pomagati, ne more krepiti ugleda in demokracije.
Nejc O.

03. november 2012, ob 11:32:37
predator

Klasični blablablabla...od Šerogove. To je edino sposobna. Vse ostalo je novinarsko sraje.

03. november 2012, ob 11:02:41
MENS SANA

sofia

Zvera bi (kot tudi Pahorja) naklonjeno sprejela tudi širša domovina: EU.

03. november 2012, ob 08:32:33
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
re:
Ta tvoj stavek draga cita, bo v nedeljo 11.11.2012 najpozneje pa po eventualnem drugem krogu, v ožji domovini povzročil salve smeha, v širši domovini (EU) pa čestitke na prepričljivi zmagi in drugem mandatu dr. Danila Türka!
Bi stavila?

03. november 2012, ob 10:52:41
sofia

Imela sem občutek, da Katja Šeruga do Zvera ni bila tako napadalna kot do drugih dveh.
Kar je prav,
Odgovorni novinaji bi morali racionalno premisliti, kateri od treh kandidatov bi lahko objektivno največ pripomegel k poglavitni nalogi: da se država izvije iz primeža krize in tistega kandidata podpreti.
Turk ni predsednik za reforme, saj deluje po navodilih "stricev iz ozadja" in ruši vse poskuse reform.
Pahor je boljši od Turka, vendar je njegova retorika neprepričljiva. Če bo predsednik Pahor, bo razcepljen med lojalnostjo svoji stranki in svojo voljo, da je povezovalen in konsrtuktiven.
Zver bi podpiral reforma, do konfliktov med reformno usmerjeno vlado in predsednikom ne bi prihajalo. Nasprotno: Zver bi reforme iskreno z vsem srcem podpiral. Zvera bi (kot tudi Pahorja) naklonjeno sprejela tudi širša domovina: EU.

03. november 2012, ob 08:32:33
mujo1

Tuerk je deloval hinavsko in zahrbtno.

03. november 2012, ob 01:43:29
mujo1

Zuerk je deloval hinavsko in zahrbtno.

03. november 2012, ob 01:43:23
Lenny

Umirjenost je ena od pomembnih lastnosti dobrega politika..
Kar ni uspel pokazati poskakujoči in napihujoči se Pahor, še manj pa jecljajoči Zver.
Ki je tudi sicer deloval kot da ve, da ne sodi med resnega kandidata.

02. november 2012, ob 23:36:17
Neznan

cla,
niso smešni, so veliki reveži, odvisni od navodil.
Sicer pa, sa jih poznaš.
Nejc O.

02. november 2012, ob 23:29:24
cla

"Mislim, da bi mu pri zoprnih vprašanjih lahko zavidal vsak igralec pokra."


Jp,blefirat zna dobro, ni kej. :-))))

02. november 2012, ob 23:27:34
Lenny

Prej bi rekla, da ste smešni vi...
Nikjer ne vidim, da sta vas navdušila Pahor in Zver...
Še manj pa zakaj...
Ali pa, zakaj je bil Türk "tako ranljiv, kot pravi Nejc..
Mislim, da bi mu pri zoprnih vprašanjih lahko zavidal vsak igralec pokra.

02. november 2012, ob 23:23:49
cla

"Pahor ni bil v formi, Türk se ni pustil motiti, Zver neprepričljiv"


Kolk ste vi na Delu smešni. :-))))))))))))))))

02. november 2012, ob 23:16:14
Neznan

In zakaj so naslov in podnaslov že spremenili?
Je bil premalo naklonjen preCedniku?
Nejc O.

02. november 2012, ob 23:07:01
Neznan

"Pahor ni bil v formi, Türk se ni pustil motiti, Zver neprepričljiv", Klara Škrinjar pa je pokazala svojo "profesionalnost."
Očitno pa je najbolj nadrajsala naša sekret-arka, ki ima zaradi čiščenja dreka še sedaj usrane roke..

02. november 2012, ob 23:00:33
sofia

Rdeča Škrinjar:
"Pahor ni bil v formi, Türk se ni pustil motiti, Zver neprepričljiv."
HA HA H A
Turk se ni pustil motiti?
Je pa Požar pravilno napovedal, da Šeruga ne bo upala vprašati Danila Turka, kje ima denar.
Ga ni junaka v Sloveniji, ki bi od Turka zahteval odgovor na to vprašanje.
BRUH.

02. november 2012, ob 22:59:35
Lenny

"Kako ranljiv je naš preCednik, če se znajde sam z novinarjem, ki je svoboden...
Nejc O".
Tvoje poznavanje psihologije je tudi v tem primeru vrhunsko.
Verjetno si vmes tvital.....

02. november 2012, ob 22:50:28
Neznan

Kako ranljiv je naš preCednik, če se znajde sam z novinarjem, ki je svoboden...
Nejc O.

02. november 2012, ob 22:47:00
64 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej