Slovenski vojaki na Kosovu bodo lahko glasovali

Glasove bodo lahko oddali neposredno na diplomatsko-konzularnem predstavništvu v Skopju na dan volitev.

Objavljeno
02. december 2011 12.58
Posodobljeno
02. december 2011 13.07
De.K., notranja politika
De.K., notranja politika

Ljubljana - Dan po tem, ko se je kontingent Slovenke vojske, ki trenutno deluje v misisji KFOR na Kosovu, oglasil s protestnim pismom, saj vojakom naj ne bi bili pravočasno izročeni volilni listi, s čimer bi vojaki ne mogli voliti, se je oglasil tiskovni predstavnik SV Simon Korez.

»Vojaki bodo lahko volili,« zatrjuje v imenu Slovenske vojske: »Skupini pripadnikom 24. slovenskega kontingenta v silah Kfor na Kosovu, teh je 31, ki zaradi zapletov pri posredovanju zahtevkov za glasovanje niso uspeli glasovati po pošti, je Slovenska vojska zagotovila možnost glasovanja na parlamentarnih volitvah. Svoje glasove bodo lahko oddali neposredno na diplomatsko-konzularnem predstavništvu v Skopju na dan volitev, kamor jih bo s Kosova odpeljala Slovenska vojska«.

Do zapleta je prišlo, pravi Korez, zaradi objektivnih razlogov oz. zaradi dejstva, da je skupina vojakov naloge opravljala izven baze Villagio Italia, kjer je nastanjen tudi celotni 24. kontingent SV. »Zaplet smo, v glavnem, odpravili,« je še pripomnil Korez.