Virant: Daleč smo še od koalicije

Ključna razhajanja s stranko ljubljanskega župana so glede dviga DDV in odnosa do državnega premoženja, je dejal Virant.

sre, 07.12.2011, 12:12; spremenjen: 21:24

Ljubljana - Gregor Virant je ponovil, da je bil danes spoznavni sestanek in da so še daleč od dogovora. Tako meni, da bo potrebnega »še zelo, zelo veliko dela". Ob tem pričakuje, da bo pogajalsko ekipo oblikoval tudi Janković in da se začne pripravljati osnutek koalicijske pogodbe, »da vidimo natančno, o čem se pogajamo«. Dodal je, da v njihovi pogajalski skupini poleg Šušteršiča sestavljajo še Jani Soršak, Janko Jenko in Tomaž Štih, poroča STA.

Glede informacij, ki so se pojavile danes, da naj bi SDS novačil poslance Virantove stranke, je Virant razložil, da se je pogovarjal s poslanci in da pritiska nanje ni bilo. To so ob prihodu v prostore na Jurčkovo cesto v Ljubljani, kjer bo tudi sedež stranke, potrdile tudi novoizvoljene poslanke Polonca Komar, Truda Pepelnik in Katarina Hočevar. Tudi na današnjem sestanku je Virant poslance povprašal, ali držijo informacije o novačenju, kar so mu poslanci ponovno zanikali.

Na vprašanje, ali bi bilo lažje v koalicijo s predsednikom SDS Janezom Janšo, pa je Virant odgovoril, da je Janez Janša volitve izgubil.

Virant: Od koalicije smo še daleč

Predstavniki Liste Virant so današnji posvet z najverjetnejšim mandatarjem Zoranom Jankovićem končali po dobri uri. Janković po sestanku ni želel dajati izjav, predsednik Liste Virant Gregor Virant je dejal le, da so »še daleč od koalicije«.

Virant je pred srečanjem z Jankovićem dejal, da se jim ne mudi v vlado, vanjo ne silijo in v koalicijo ne gredo za vsako ceno, ampak bodo ostali zvesti svojim načelom.

Kot ključna razhajanja z Jankovićem je navedel dvig DDV in zadolževanje države ter odnos do državnega premoženja.

Virantova stranka se strinja s predsednikom SD Borutom Pahorjem, da premier in ministri nimajo kaj »mešetariti« z državnim premoženjem, je poudaril Virant in dodal, da so tudi proti dodatnemu zadolževanju države. »Razčistiti moramo tudi odnos do korupcije,« je poudaril in spomnil, da Janković v nasprotju z njimi meni, da korupcija v Sloveniji ni težava.

Virant je pojasnil, da si ne želijo nobenih pozicij, vztrajajo pa, da predsednik vlade, ki ima določene sume na davčnem področju, ne more in ne sme obvladovati notranjega in finančnega ministrstva. »Mi mu ne bomo držali štange,« zagotavlja Virant.

Glede prodaje državnega premoženja so po Virantovih besedah razlike med njegovo in Jankovićevo stranko, vendar bi verjetno našli kompromise.

Na vprašanje, ali drži informacija, da si SDS prizadeva pridobiti poslance Liste Virant in jih nagovarja k prestopu v SDS, Virant odgovarja, da se o tem sicer govori, vendar od izvoljenih v DZ na njegovi listi takih informacij nima. Danes bo imel prvi sestanek z njimi, pri čemer je trdno prepričan, da bodo enotni. Tudi v SDS so potrdili, da informacije o tem, da naj bi v stranki skušali na svojo stran pridobiti nekatere poslance Liste Virant, ne držijo.

Šušteršič: Proces sestavljanja vlade bo dolg

»Proces sestavljanja vlade bo dolg in v različnem času se bodo pojavile različne kombinacije,« je pred današnjim sestankom z najverjetnejšim mandatarjem Zoranom Jankovićem pojasnil podpredsednik Liste Virant Janez Šušteršič.

Dejal je, so se sami pripravljeni pridružiti kateri koli koaliciji, v kateri bodo lahko uresničevali svoj program, poroča STA.

Na današnji sestanek gredo predstavniki Liste Virant s programskimi izhodišči, ki so jih že večkrat javno predstavili in se nanašajo na področje javnih financ, boj proti korupciji in gospodarskemu kriminalu.

Na pogovor gredo zlasti zato, da bi izvedeli, kako si najverjetnejši mandatar predstavlja sestavo vlade in njeno delo. Prav tako mu bodo tudi sami predstavili svoja programska pričakovanja.

Šušteršič sicer meni, da bo skozi proces oblikovanja koalicije marsikdo spreminjal svojo odločitev. V Listi Virant zato dokončne odločitve še ne bodo sprejeli, ampak bodo morebitnim koalicijskim partnerjem za zdaj zgolj predstavili svoj programski vložek oz. pričakovanja.

Povezane novice

Kučan za sodelovanje SD v koaliciji
7. december ob 11:27
Milan Kučan ne namerava sodelovati pri sestavljanju desete slovenske vlade.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
52 komentarjev
senior

Naši stari politiki so sami komedijanti. Niso pripravljeni sodelovati v reševanju krize,ampak samo gobezdajo programi, programi,programi itd...Golazen!

12. december 2011, ob 17:19:53
hrastsp

Ko sem gledal oddajo g.Slaka v četrtek zvečer me je nekaj zelo motilo. Motilo me je to,da je g. Virant venomer
kontrolni monitor. Da se je v njem lahko videl če izpostavlja pravo mimiko pri svojem govoru-nastopu.
Predlagam TV hiši,da naslednjič za g.Viranta montira kontrolni monitor kar na pult. Bo manj moteče za gledalce.
Smo šminkerji! Ni kaj. Poznam glasbenike,da pred ogledalom trenirajo svoj nastop. To varianto lahko uporabi
tudi g.Virant. Drugače je pa včeraj pokazal,da je Brejčeve žlahte. Po včerajšnji svoji predstavi je kar gliha z
g.Janšo. Vsi se zavedajo težavnosti svoje domovine in časa v katerem živimo. Ampak relativna večina se jim pa
gladko jebe za vse skupaj. Vsak tera svoj program. Pričeli so se mi gabiti. Državotvornost je u malorki.

09. december 2011, ob 20:43:58
sofia

"Politika je oder, na katerem se razkriva človeška narava."
Res, dobro se razkrivajo. Opazujmo npr. Viranta! To je resničnostni show prve klase.

08. december 2011, ob 17:12:20
ups

Pomembno za koalicijo!
V pravljicah vitez ubije zmaja in se poroči s princeso.
V praksi nikogar ne ubije in se poroči z zmajem.

08. december 2011, ob 14:03:53
Bob Rock

@Demidzen

...SD bi po zmagi z lahkoto napravila trdno koalicijo z SDS...

hehehe.. dej se že potolaži no....

08. december 2011, ob 08:28:50
Demidzen

V sloveniji sploh ni demokracije to je ze bolj podobno nekemu incestnemu fasizmu elite ki vlada pohabljencem in jim mece drobtine z mize. dokler so siti in na toplem, vrzeno grenko pozirajo

08. december 2011, ob 00:22:33
Demidzen

Komur sedaj ni jasno da palcek mesa drek in izkljucuje v SLO politiki mora bit slepec. In res, katastrofa je pred vrati.

08. december 2011, ob 00:18:50
novi_butalec

Oh, saj ni problem! Zoki bo že sestavil koalicijo, o tem ni dvoma. Malo mu bo Milan pomagal, morda še kakšen Janez Stanovnik. Svetlana Makarovič mu bo pisala govore, France Bučar pa ga bo naučil klene gorenjščine, knede.

Posle jebanja nema kajanja, pravijo v Saraorcih in njegovi širši okolici. Zoki je izvoljen in katastrofa je pred vrati. Ker ni bil izvoljen samo Zoki, temveč vsa mafija, ki stoji za njim, Lepo, da se tega marsikdo zaveda, manj lepo pa je, da so prišli k pameti nekaj dni prepozno.

08. december 2011, ob 00:12:27
sofia

Virant je pajac. Ne da se ga resno jemati. Danes govori tako, jutri drugače. Je pa pohlepen in oblastiželjen, zato bo šel v koalicijo. Izdaj je stranko, ki mu je omogočila znanje in "prepoznavnost", izdal bo tudi svoje volilce.
Zato ker program Virantove liste, kakršnega so zagovarjali pred volitvami, nikakor ni zokijevski.
Spada pa k Zokiju, že zaradi družinskih povezav.
Tudi: Ali kdo verjame, da bi si Virantovi ljudje upali kar koli ukreniti proti Virantovim sorodnikom (npr raziskati sumljive posle, utaje davkov ...?

07. december 2011, ob 21:53:06
DiktaturaTajkunov

Virant nima "fg v žepu" samo na pogajanjih ampak tudi v izjavah za FOLK.!

07. december 2011, ob 20:52:53
neznan

No, fantje, ne me zajebavat.
Mudi se nam.
Zvišati moramoo DDV, da bomo lahko poplačali Stožice.....

07. december 2011, ob 20:03:46
sofia

"murgeljski skrat je ta ki drzi slovenijo v krcu ze 10 let, kdaj se vam bo posvetilo?"
Ne samo 10 let. Se spomnim, kako je Drnovšek enkrat hotel voditi malo bolj samostojno politko in je takoj dobil pod nos grožnjo enega od Kučanovih "mnenjskih voditeljev", češ ne pozabi, od koga si odvisen: MI SMO TE POSTAVILI, MI TE LAHKO TUDI ODSTAVIMO.

07. december 2011, ob 19:24:18
Demidzen

Mislim da se bo ljudjem pocasi posvetilo kdo je tisti ki izkljucuje, kdo je absolutist. SD bi po zmagi z lahkoto napravila trdno koalicijo z SDS pa jih je morala pusti v opoziciji ker je tako narocil palcek. Potem ko so trpeli hude politicne izgube zavoljo tega, jih je murgeljski skrat izdal in stavil svoje zetone na mesetarja. In zdaj ta isti murgeljski palcek hoce od pahorja da se podredi cobankovicu iz istega razloga kot 2008. Zato da "nedemokraticen SDS ostane v opoziciji na vsak nacin pa ceprav bi to spet tako kot 2008 pomenilo vlado ki je obsojena na prropad. murgeljski skrat je ta ki drzi slovenijo v krcu ze 10 let, kdaj se vam bo posvetilo?

07. december 2011, ob 19:17:00
neznan

Miro Stenica

Mens, aje tvoj daso že ulovil Njega in ga parkiral v Hudi jami?
...........

To počenjata skupaj.

07. december 2011, ob 19:16:01
Neznan

Mens, aje tvoj daso že ulovil Njega in ga parkiral v Hudi jami?

07. december 2011, ob 19:10:56
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

07. december 2011, ob 19:09:35
neznan

Angleca

Se ponavljam!
Sami te situacije nismo sposbni rešiti!
Prisilna uprava!
.......................

Smo, smo, Janšo za mandatarja.

07. december 2011, ob 18:55:41
Cons R.

Se ponavljam!
Sami te situacije nismo sposbni rešiti!
Prisilna uprava!

07. december 2011, ob 18:48:49
cla

MENS SANA.....................Le kdo pravi da se ni nič zgodilo! ON je "popušil", njegove vuvuzele so v komi..........

On? Ha, popušili smo mi vsi. On še najmanj. Sej vam , podpornikom lj-šerifa bo kmal jasno ko boste dobil navodila IMF-a v roke. Pa nič se bat, prva verzija bo tako in tako za telebane.:-))

07. december 2011, ob 18:41:14
sofia

Zoki 28 glasov
Desus 6 glasov
SD 10 glasov
Manjšinca 2 glasova
-------------
Skupaj 46 glasov. To je leva vlada. Te naj Zoki komandira. Saj to je hotel Kučan.

SDS 26 glasov
VDL 8 glasov (Virantov program je desen, gospodarski program je "neoliberalen", diametralno nasproten Zokijevemu. Če gre Virant v levo vlado, to ne pomeni drugega kot prodajo za ministrske stolčke in izdajo svojih volivcev)
SLS 6 glasov (Ta stranka ne more v levo Zokijevo vlado. Pred volitvami se je razglašala za pomladno stranko. Kangler, Šrot, Pukšič ne gredo k Zokiju. Kanec načelnosti pa že lahko pričakujemo od njih, sicer je z njimi konec)
NSI 4 glasovi (Ne spada k Zokiju)

Desna opozicija - bi lahko delovala usklajeno in se pripravljala na prihodnje volitve.
----------------------------------------
Če bi Pahor zbral pogum in zavrnil sodelovanje z Zokijem, bi bilo treba ustvariti desno vlado iz zgoraj naštetih desnih strank. Vladati bo v vsakem primeru težko
sofia

07. december 2011, ob 18:38:56
MENS SANA

qweas2

neznan- nima smisla, MS vedno naredi isto, spremeni predmet debate in se kot ciganski rokohitrec s tremi lončki in fižolčkom dela, da se ni nič zgodilo.

07. december 2011, ob 17:53:16
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
re:
Le kdo pravi da se ni nič zgodilo! ON je "popušil", njegove vuvuzele so v komi, nekatere so se poskrile za "NN" nicki, druge pljuvajo žolč, tretje iščejo tolažbo v prostaštvu! Zgodilo se je, zgodilo dragi prijatelj qweas2!

07. december 2011, ob 18:07:38
kontraš

Gospod predsednik države, ste že začeli razmišljati, da bi mandat vseeno podelili Janši?

07. december 2011, ob 18:06:19
qweas2

Kar se tiče Viranta. Osebno sem v bistvu zelo vesel, da bi šel v vlado, če bi/bo ZJ vlado dejansko uspel sestaviti, po drugi strani pa za Viranta po mojem to pomeni politični samomor in konec njegove kariere, vsaj kariere politika prve lige in tudi, to pa sploh, morebitnega novega desnega liderja (ne da je imel dovolj karizme za to).

07. december 2011, ob 17:56:28
qweas2

neznan- nima smisla, MS vedno naredi isto, spremeni predmet debate in se kot ciganski rokohitrec s tremi lončki in fižolčkom dela, da se ni nič zgodilo.

07. december 2011, ob 17:53:16
MONARH

Ljudstvo, pozabili ste na slovenskega Kralja, le kako je to mogoče ???
Na najboljšega politika na svetu !!!!
Pa tudi najboljši koledar lepotic na svetu je prišel izpod KRALJEVSKIH rok!
- freetime.si/lepotice2012/lepotice2012/index.html
Boris Valenčič, 1. slovenski KRALJ - monarh.si/

07. december 2011, ob 17:27:55
neznan

logos

Koalicija Janković 28 glasov
PROTI
Koaliciji = SDS 26 + Virant 8 + Desus 6 + SLS 6 = NSi 4 = skupaj 50 glasov

SD v opoziciji 10, + Jankovič v opoziciji 28 = je skupaj 38 glasov

Neodvisne narodne skupnosti: 2 glasova

Tako se bo izteklo, Pahor, PO IZIGRAVANJU ZVONITI JE PREPOZNO
................

Prav gotovo je ta varianta boljša in bolj zanesljiva.

07. december 2011, ob 17:06:13
zwau

Dejte ga no srat, pa kombinirat!
Pahorčku diši vodenje parlamenta (brez odgovornosti za dober keš), ostali komunjare pa bodo še z veseljem šli k Opankarju. Virant se pa tako, ali tako mora malo upirati, zaradi lepšega. Da ga ata Jambrek ne bo za ušesa.
Kdor tegale teatra ne razume, ni na tekočem z podAlpsko politiko.

07. december 2011, ob 17:02:52
Cons R.

Narobe izračun!

DESUS je bil prodan še preden se je začelo trgovati.
Zelo blizu,za dober denar, je prodaji tudi Virant!

28 + 6 + 8 = 42

Vsi ostali, vključno s Pahorjem in SD, so svetlobna leta daelč!

07. december 2011, ob 16:39:21
logos

Koalicija Janković 28 glasov
PROTI
Koaliciji = SDS 26 + Virant 8 + Desus 6 + SLS 6 = NSi 4 = skupaj 50 glasov

SD v opoziciji 10, + Jankovič v opoziciji 28 = je skupaj 38 glasov

Neodvisne narodne skupnosti: 2 glasova

Tako se bo izteklo, Pahor, PO IZIGRAVANJU ZVONITI JE PREPOZNO!

07. december 2011, ob 16:07:56
cla

znan.............................................


Ja, zna bit. Pol se bojo šli "neznam, nisam ja odavde". :-))))))))

07. december 2011, ob 15:54:28
haljoen

Ker je december....Miklavž, Božiček, Dedek mraz....naj Gregor raje za vsak praznik SDSu podari enega poslanca...

Bo veliko ljudi navdušenih nad darili...

Pa se bo mogoče res videl izhod iz krize...


;-)

07. december 2011, ob 15:27:56
sofia

Virant je pred kvadraturo kroga.
Kako naj se ukloni Zokiju in prepriča volivce, da jih ni izdal?

07. december 2011, ob 15:17:16
znan

mah, ne vem, cla. komunjare so iznajdljivi paraziti, znajo preslepit marsikoga. zna bit da ubodejo sledece:

"Who is this Jankovich?"

re: "weird al jankovic"

"so, you're an entertainment corp?

re: "correct, al jankovic&sons"

07. december 2011, ob 15:13:41
Neznan

MENS SANA
Vaše, sicer zelo poglobljeno razmišljanje, je popolnoma nerelevantno (in zelo polovičarsko, saj Janše ne profelirate kot politika), saj Janše ne sestavlja vladajoče koalicije. Vaš bes nad Janšo je lahko zelo dober motivator za vaš morebitni glas šefu supermarketa, toda predmet debate je Janković in njegova verodostojnost oz. bolje njegove konstantne laži.

07. december 2011, ob 15:06:31
Cons R.

Po včerajšnji izposojeni milijardi je prisilna uprava neizbežna!

07. december 2011, ob 14:52:55
Cons R.

Vsi so naprodaj za določeno ceno, razen pomladnikov in Pahorja, ki ga greje osebna zamera do Kučana, ker je dal podporo Jankoviću namesto njemu!

07. december 2011, ob 14:51:03
cla

Nato sledi : "Who is this little dwarf, with grey hair? Milan who...? He too must go ." :-))))

07. december 2011, ob 14:41:18
cla

znan

jasno, nihce ni za imf upravo.


Prvo vprašanje IMF uprave bo: "Who is this Jankovich?", Sledi: "He must go." :-))))

07. december 2011, ob 14:37:07
MENS SANA

Neznan


Edino vprašanje, ki se postavlja, je, ali je šef supermarketa verodostojna oseba, saj je do sedaj že toliko krat radikalno spremenil stališče (ni politik, pa se ukvarja s politiko, ne bo ustanovil stranke, pa jo je ipd.). Tako bo tudi pri zavezah do kaolicijskih partnerjev.

07. december 2011, ob 13:58:27
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
re:
Vprašanje ki se ne postavlja o verodostojnosti prodajalca kalkulatorjev:


Trditev predsednika SDS Janeza Janše, ki je na četrtkovem soočenju na Pop TV ob vprašanju Zorana Jankovića dejal, da je stanovanje na Mesarski cesti v Ljubljani "plačal s kreditom in ga tudi prepisal", se je včeraj izkazala za neresnično. Preverjanje je namreč pokazalo, da Janša (so)lastništva stanovanja, ki ga je skupaj s soprogo Urško Bačovnik Janša za 325.000 evrov kupil aprila 2009, ni vpisal v zemljiško knjigo, prav tako ga ni plačal s hipotekarnim posojilom, za katerega bi zastavil omenjeno stanovanje. Iz javno dostopnih dokumentov je celo razvidno, da Janša v več kot dveh letih dejansko še ni začel postopka vpisa v zemljiško knjigo.
"Stanovanje sem plačal s kreditom in sem ga tudi prepisal." LAŽ
Janša stanovanja ni prepisal. V zemljiški knjigi sta njegova lastnika še vedno Uroš in Deja Ivanović.
"Vpis stanovanja na Mesarski cesti v zemljiško knjigo je v fazi postopka." LAŽ
Po javno dostopnih podatkih iz zemljiške knjige se ni še niti začel.
Janša je leta 2000 pompozno napovedal, da bo na treh tiskovnih konferencah odgovoril na vsa vprašanja glede trgovine z orožjem. Tretje tiskovne konference ni bilo nikoli!

Janša je zanikal vpletenost SDS v izdajo brezplačnikov !
Teršek je na zadnjem zaslišanju priznal, da so brezplačniki nastajali kar na sedežu SDS, kjer so se vsak teden sestajali Janez Janša, Alenka Paulin, ki je tedaj vodila STA, Lasbaher, Metod Berlec, glavni in odgovorni urednik Demokracije, ter Borut Petek, nekdanji tajnik v Janševem kabinetu.

Janša zanikal ponarejanje anketnih rezultatov!
Ko so stvar preverili so ugotovili, da je večina glasov za SDS prišla z enega IP-naslova, ki pripada mreži Študentske organizacije v Ljubljani. Pri podrobnejši analizi so ugotovili, da je na omenjenem naslovu nastavljen program, ki stranki SDS avtomatsko (vsake tri sekunde) dodaja en glas

Janša je sredi Ljubljane na najslovesnejši dan, ob 15. obletnici razglasitve državnosti, prekopiral del govora, ki ga je imel leta 1997 Tony Blair in za ta plagiat prevzel celo Večerovo nagrado bob leta.

Janša je na prvi oddaji »pogledi Slovenije« pred vso slovensko javnostjo vehementno zatrjeval da določene dokumentacije sploh ni videl, dokler ni videl knjige Dejana Kaloha!
Dejan Karba je to Janševo laž sesul v trenutku in mu v obraz povedal da mu je prav te dokumente par mesecev prej osebno izročil!
Janša je obtožil predsednika Türka da je lagal o zadevi Velikovec !
Dokument, ki ga hranijo v Arhivu Slovenije, je drugačen od tistega, ki ga je predstavila SDS. Deset strani so v SDS prekopirali iz dokumenta, ki ga je oktobra 1979 prejel predhodnik Danila Türka na mestu predsednika manjšinske komisije pri SZDL, in ga za potrebe objave na
spletni strani SDS vnesli v »Türkov dokument«.

Janša trdi da ponarejanja ni bilo!

07. december 2011, ob 14:34:26
flip

To je vse tipično za tole podalpsko pokrajino.
Kdo bo glavna žaba v mali mlaki?
Narediti vse eden proti drugemu samo da ne bi sodelovali in uspeli.
Zdaj se bodo vsi ti paraziti -politiki, novinarji in pr agencije prerekali vsak za svoj fevd medtem ko država drsi v krizo.
rdeči ovirajo desne , desni rdeče v tej zmešnjavi si polnijo žepe medtem ko brezposelnost in letargija cvetita.

07. december 2011, ob 14:15:06
Neznan

Z Virantom ne bo težko, saj "sliši" na denar. Gre samo za pogajanje o "ceni" in to verjetno šef supermarketa obvlada. Enako kot pri DESUS-u, tam gre tudi za denar (beri:pokojnine).

Edino vprašanje, ki se postavlja, je, ali je šef supermarketa verodostojna oseba, saj je do sedaj že toliko krat radikalno spremenil stališče (ni politik, pa se ukvarja s politiko, ne bo ustanovil stranke, pa jo je ipd.). Tako bo tudi pri zavezah do kaolicijskih partnerjev.

07. december 2011, ob 13:58:27
logos

Pahor se je z distanciranjem od Jankoviča odrekel oblasti. To pomeni, da Janković ne bo mogel več sestaviti koalicije, ker je jasno, da po tem dogodku nobena pomladna stranka ne bo šla k Jankoviću, če lahko pri Janši doseže potrebno kvoto za prevzem oblasti, brez vsake sile. Janša mora samo vztrajati, da nobena desna stranka ne gre v Jankovićevo vlado in bo avtomatsko, z malce z zamude, na oblasti.

07. december 2011, ob 13:57:01
Trojanc

Kaj se te bebci ne zavedajo resnosti položaja? Sevda imajo nekaj zaloge na računih, ampak eni je nimajo. Zdej bojo pa kr vsi izsiljeval. Prav vsi se trudijo Jankoviču dokazat, da on NI DEL KLUBA in bo zato kaznovan. Da je "outsider" tako rekoč. Novica za vse: Tudi pred volitvami je bil avtsajder, zdej je pa največji insajder!. Bo že našu kompromis. Samo: ali bo dober za nas?

07. december 2011, ob 13:54:38
Itak

"Glede prodaje državnega premoženja so sicer po njegovih besedah razlike med njegovo in Jankovićevo stranko, vendar bi verjetno najdli kompromise."
-----
Lepo bi bilo, ko bi avtor tega članka "najdel" pot nazaj v osnovno šolo ...

07. december 2011, ob 13:39:07
Cons R.

Bistvo je očem nevidno!

Sploh ni problem korupcija, Janković bo popravil svoje izjave in bo vse okej.
Problem je kako k jaslim spraviti "nosilce Virantove liste", ki niso prišli v parlament, Janija Sorška, Andrejko Grlić in Šušteršiča. Če bo Janković našel prostor za to trojico je Virant IN!

07. december 2011, ob 13:34:28
sofia

"da si SDS prizadeva pridobiti poslance Liste Virant in jih nagovarja k prestopu v SDS"
Zanimivo.
Pred volitvami sem že pisala, da Virant ni pošten. Če gre v kolaicijo z Zokijem, bo izdal volivce, ki so ga imeli za neoliberalca (glede na Šušteršiča in Pezdirja). Če bi šel v koalicijo z Janšo, bi se čutili izdane tisti, ki so verjeli Stanovniku.

07. december 2011, ob 13:16:42
Neznan

Nekaj temeljnih postavk za pravično Slovenijo:

1. Vsake volitve na katerih ne zmaga Janša so nelegitimne in neregularne in jih je treba ponoviti.

2. Potrebna je lustracija vseh ex-komunistov, razen Janše in članov SDS.

3. Potrebna je tudi lustracija vseh, ki sicer niso bili nikdar komunisti, ampak niso v SDS.

4. Dokler je na oblasti kdo drug kot Janša, je treba demontirati delovanje države Slovenije, jo v tujini prikazovati kot komunistično diktaturo beloruskega tipa, zavirati delovanje pravne države in ohromiti delo vlade in parlamenta z obstrukcijami in referendumi.

5. Predsednik države ali vlade ni predsednik države ali vlade vseh Slovencev, če ni iz SDS. Tak predsednik države ali vlade povzroča delitve in spore med Slovenci. Edinole predsednik države ali vlade iz vrst SDS deluje povezovalno in v dobro Slovenije in Slovencev.

6. Janša ni bil nikoli udeležen v nobeni korupciji ali preprodaji orožja in nima svoje mafije. To je udbomafijski konstrukt. Janković je bil vedno udeležen v korupciji in špekulativnosti in je del mafije. Trditi nasprotno je neslovensko in nas ne pelje v Evropo temveč na Balkan.

7. Kdorkoli ne podpira Janše in SDS je neslovenec, č***r, želi balkansko Slovenijo in srbsko nadvlado.

8. Spletni komentatorji, ki niso za Janšo in SDS so levičarski fanatiki, murgeljski plačanci, č***rji, primitivci in golazen. Spletni komentatorji, ki so za Janšo in SDS so razgledani, uravnoteženi, objektivni in kulturni ljudje.

9. Kdorkoli se ne strinja z zgornjimi točkami lahko odide v Belorusijo ali Severno Korejo.

07. december 2011, ob 13:14:41
sofia

"Virant je pojasnil, da si ne želijo nobenih pozicij"
Virant že popušča? Po vsej verjetnosti bo tako, kot je napovedal Stanovnik: Zoki plus Virant plus Pahor.

07. december 2011, ob 13:08:10
Bolek

Razčistiti moramo tudi odnos do korupcije, je poudaril in spomnil, da Janković v nasprotju z njimi meni, da korupcija v Sloveniji ni težava.
+++++
Seveda ni tezava, ker je Jankovic del korupcije, je podkupoval in jemal provizije, samo na tako prefrigan nacin, da mu tega nihce ne more dokazati. Na neznanem kraju, na neznan nacin, neznano vsoto denarja (ali pa znano s sprembo namembnosti zemljisca).

07. december 2011, ob 13:07:24
neznan

Ha, ha!
Vsi so se uprli Kučanovi ideji o neomejeni oblasti levice.
Če bo kdo potegnil kratko, jo bosta prav Kučan in Stanovnik.
Sistematično rušita državo, delita ljudtsvo in uničujeta gospodarstvo.

No, jo bo pa Zoki rešil na svoj način, kot Stožice. Izkopal bo veliko gradbeno jamo in se v njo podelal.

07. december 2011, ob 13:06:55
znan

jasno, nihce ni za imf upravo.

07. december 2011, ob 12:55:25
kontraš

Na misel mi počasi prihaja, da sploh ne bodo mogli sestaviti vlade in nas čakajo nove volitve. Srčno upam, da se motim.

07. december 2011, ob 12:34:18
52 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej