Oglasno sporočilo
91. Slanikova pojedina                
sob, 06.02.2016, 00:00

Na sredo po pustnem torku nastopi pepelnica in s pepelnično sredo se po krščanskem izročilu začenja post. 

V Grand hotelu Union je na ta dan, že od 1908. leta, Slanikova pojedina, kjer kuharski mojstri vsako leto znova navdušujejo z domiselno, izvirno in vrhunsko kulinariko.

Jedi, obarvane slovensko, zeleno in okrog sveta

Slanikova pojedina je kulinarični presežek za vse ljubitelje postnih jedi - ribjih, sladkovodnih in drugih, hkrati pa je razstavni prostor kulinaričnih presežkov na pladnjih. Letos bo izpostavljena ustvarjalnost dijakov in študentov gostinskih smeri, ki se v izjemnem kulinaričnem poklicu šele formirajo. Navdih za koncept letošnje ponudbe izhaja iz Ljubljane kot zelene prestolnice Evrope 2016: Jedi, obarvane slovensko, zeleno in okrog sveta.

Na 91. tradicionalni Slanikovi pojedini si boste lahko privoščili odlično in zdravo kosilo v hotelski restavraciji, v preddverju Unionskega vrta, v Unionski dvorani, Modrem salonu in drugih dvoranah Grand hotela Union. Na voljo bo pester izbor po naročilu, za vse hitre obiske pa so kuharski mojstri pripravili meni Take Away in postne sladice, ki bodo na voljo v Kavarni Union.

Letošnja posebnost bo gala 5-hodni Slanikov meni, postrežen ob izvrstni vinski pa tudi glasbeni spremljavi. Po predhodni rezervaciji vam ga bodo postregli v veliki Unionski dvorani, od 13:30 naprej.

Lani je Slanikovo pojedino obiskalo več kot 1800 gostov iz vse Slovenije, ki so bili navdušeni nad bogato izbiro in z dogodka odnesli veliko idej za pripravo postnih jedi.

Več o dogodku SLANIKOVA POJEDINA: http://www.union-hotels.eu/sl/union-hoteli/slanikova-pojedina/

Prijavi sovražni govor