Kje so zdaj?

Kaj dela danes Edvard Oven, nekdanji direktor stanovanjskega sklada?

ned, 15.01.2017, 21:00

Januarja 2014 so ga na okrožnem sodišču spoznali za krivega zlorabe položaja pri preprodaji zemljišč v Vižmarjah, a bo sojenje potekalo znova. Višje sodišče je namreč spomladi 2015 zaradi bistvenih kršitev določb kazenskega postopka obsodilno sodbo razveljavilo. Kdaj bo na okrožnem sodišču v tej zadevi razpisana nova glavna obravnava, še ni znano.

Oven naj bi bil od poletja 2011 upokojen. Prejemal naj bi 1500 evrov pokojnine, sicer pa je še vedno podjetniško aktiven. Je soustanovitelj podjetja Invest Point, ki je sodelovalo pri menedžerskem odkupu družbe BTC, in lastnik podjetja Infocargo. To je leta 2015 ustvarilo dobrih 70 tisoč evrov prihodkov.

Podatki kažejo, da ima v Ljubljani 140 kvadratnih metrov veliko stanovanje s prostorno teraso in dvema parkirnima mestoma, ki je po oceni geodetske uprave vredno 341 tisoč evrov, njegovo 455 kvadratnih metrov veliko vilo z bazenom v Ankaranu (nekdanji počitniški dom Iskre) pa je Gurs ovrednotil na prav toliko. Na obeh nepremičninah je aprila 2013 vpisal zemljiški dolg v višini poltretjega milijona evrov. Ali gre za fiktivni dolg in s tem zgolj manever, da zaščiti premoženje pred upniki, je uganka, saj je zaradi zakonodaje tako rekoč nemogoče ugotoviti, kdo je imetnik zemljiškega pisma. V lasti naj bi imel tudi nekaj poslovnih prostorov, prevaža pa se v dragem avtomobilu znamke Porsche.

Prijavi sovražni govor