Utrinki

Tedenska prežvekovanja

pon, 25.01.2016, 10:00

»Funkcija sodstva danes je očitno ščitenje leve politične opcije.«

S poslancem SDS Vinkom Gorenakom se povsem strinjamo. Vrh pravosodja je, denimo, odločno in hitro zaščitil glavni lik leve politične opcije, Janeza Janšo.

»Peace, ljubav, bok.«

Tako se je premier Miro Cerar ob koncu telefonskega pogovora poslovil od hrvaškega mandatarja Tihomirja Oreškovića, ki ga je oponašal hrvaški komik Davor Jurkotić. Pozneje je Cerar izjavil, da se je ob vsem skupaj tudi nasmejal in da se mu je pogovor zdel »izjemno nenavaden«. Ne kupimo tega izgovora, sploh ne po petih (petih!) minutah gostilniškega kramljanja.

»Zato tiste, ki imate naročeno Delo in druge edicije, vabimo, da razmislite, ali boste še financirali napade na vas in na vašo versko skupnost.«

Na spletni strani zavoda za družino in kulturo življenja, ki ga vodi Tadej Strehovec, pozivajo k odpovedi Dela, ker je objavilo sodbo vrhovnega sodišča, po kateri so cerkvene institucije odgovorne za spolne zlorabe, ki so jih zagrešili duhovniki. Namesto da bi se zavod posvetil družinam žrtev, ki jih najbolj boli aroganca cerkvenih oblasti, raje pozivajo k odpovedi Dela. Pa razumi, če moreš.

»Mercator se v skladu z dobro poslovno prakso pri poslovanju prilagaja aktualnim tržnim razmeram, stalno išče optimalne nabavne vire in dobavitelje ... Vsakršne drugačne trditve so neosnovane in neresnične.«

Tako so sporočili iz Mercatorja, ki ga vodi Toni Balažič, ko so jih povprašali, ali je res, da je Slovenija pod velikim pritiskom Izraela, češ da s polic umikajo izraelske izdelke. Ne vemo, kaj počne Mosad, ampak očitno tamkajšnjim oblastem še ni sporočil, da Slovenija nima nič več z Mercatorjem. Pokličite Tima Oreškovića.

»V dogovoru z notranjim ministrom bi bil mogoč dogovor o dodelitvi policijskih pooblastil v zaostrenih varnostnih razmerah.«

Aleš Hojs (formalno v NSi) si, tako kot SDS, silno želi nacionalne garde, v kateri bi bilo 25 tisoč uniformirancev. Pa ne čisto navadnih, ampak takih, ki so domoljubi. Kdaj, za božjo voljo, se nam (no, jim) je uspelo preseliti v Nemčijo v trideseta leta prejšnjega stoletja?

»Bravo. Ne vem, kam je bil napis obrnjen, proti kameri ali proti njemu. Ampak, če je bil obrnjen proti kameri, se mi zdi prav, da se tega zavedamo vsi. Ko bomo nehali jamrati in bomo najprej doma poskrbeli, da bomo normalno živeli, potem bomo začeli reševati še kaj drugega.«

No, vsaj motorist Miran Stanovnik razume, kaj je hotel povedati predsednik vlade. Miranu za branje med vrsticami čestitamo vsi drugi, ki še zdaj ne vemo, kaj je hotel pesnik povedati.

Prijavi sovražni govor