Deloindom: Izbor s sejma Dom - personalizacija, varnost, ekologija

Objavljamo prvi del uredniškega izbora izdelkov, ki so na letošnjem sejmu Dom na nas naredili največji vtis.
Objavljeno
15. marec 2016 15.08

Konec preteklega tedna je 545 podjetij iz 32 držav na sejmu Dom že 55. po vrsti slovenskim graditeljem in domačim mojstrom pokazalo najboljše, kar ponuja trg. Ekologija, les, personalizacija, »pametne« rešitve in varnost so bile prednosti, ki so jih razstavljavci največkrat poudarjali. Mi smo poskušali najti najbolj zanimivo ponudbo, a je bilo izdelkov, storitev ali predstavitev, ki so zares izstopali, bolj malo. Seveda smo kaj lahko zgrešili – tako kot del obiskovalcev na primer orientacijo, ki je na tej kompleksni prireditvi nekoliko šepala. Tokrat objavljamo prvi del izbora uredništva.

TEM: brezstični klik
Med najbolj napredna slovenska podjetja zagotovo sodi TEM Čatež, kjer že desetlet­ja izdelujejo stikala in vtičnice, ki so plod slovenskega razvoja. Čeprav v zadnjem času stavijo predvsem na modele zadnje generacije »stičnih« stikal, združene pod imenom »touch«, pa so njihove novosti predvsem brezstične in sistemske. »Brezdotično stikalo EM80 skupaj z upravljalnimi stikali EM81 in povsem prosta izbira sestavnih elementov stikal ali vtičnic, ki jo omogoča sistem Modul, ponujajo uporabniku neskončno možnosti kombiniranja,« je povedala komercialistka podjetja Martina Pancar. Ponudbo zaokroži spletna rešitev modul manager, s katero si lahko vsak registriran uporabnik sam izbira poljubna stikala in vtičnice za celoten dom. »Rezultat tega je seznam vseh potrebnih elementov, s priporočenimi cenami vred, kar stranki precej olajša izbiro in hkrati pospeši naročilo,« pojasni Pancarjeva.

Feydom: sedežna modularnost
Da je prilagodljivost izdelkov postala ključen element odločanja uporabnikov, tudi ko gre za njihove najbolj domačne kotičke, dokazujejo izdelki podjetja Feydom, ki ga pri nas zastopa mlada ekipa pod imenom Feidom AA. Sedežnim garnituram modularne zasnove, pri katerih nobena kombinacija oblik, barv in postavitev iz njihovega izbora ni nemogoča, so dodali novo, še bolj izpopolnjeno družino izdelkov. »Serija Choice poleg že znane uporabnosti prejšnjih serij v svojih izdelkih ponuja prostore za shranjevanje, zamenljive in pralne prevleke ter še veliko širši izbor mer, barv, blazin in naslonov,« je novost opisala Tadeja Mohar, svetovalka v podjetju Feidom AA. Večkrat nagrajeni sistemi, razumne cene in »lego« pristop – izvirnost iz domačega naslanjača.

Celoten izbor najdete v novi številki priloge Deloindom ali na www.deloindom.si.