Deloindom: Vabilo za strokovno svetovanje bralcem

V sodelovanju s strokovnjaki Gradbenega inštituta ZRMK bomo sedmim bralcem pomagali pri načrtovanju obnove družinske hiše ali stanovanja in pri načrtovanju nove pasivne hiše.
Objavljeno
26. januar 2016 15.26
J. B.
J. B.

Do petka, 26. februarja, nam lahko na naslov Deloindom, Dunajska 5, 1509 Ljubljana, ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., obakrat s pripisom Svetovanje pri sanaciji in gradnji, pošljete opis težave, ki bi jo radi odpravili, ali posegov, ki jih načrtujete v svojem domu. Zaželeno je, da priložite fotografije obstoječega stanja, če gre za obnovo.

Težave ali spremembe, ki jih načrtujete v svojem domu, bomo razdelili v sedem skupin. V prvi bomo zbrali primere, ki bodo zahtevali utrditev nosilne konstrukcije v stanovanjski hiši. V drugi skupini bodo težave z vdiranjem kapilarne vlage iz terena v nosilno zidovje in druge konstrukcijske elemente, medtem ko se bomo v tretji posvetili težavam z algami, vlago in plesnijo, ki nastajajo v bivalnih prostorih ali na fasadi zaradi neustrezne toplotne zaščite fasade. V četrto skupino bomo uvrstili tiste, ki se boste odločali za zamenjavo ogrevalnega sistema s sodobnejšim, v peto pa energijsko sanacijo toplotnega ovoja družinske hiše. Ta zajema usklajeno zaporedje ukrepov, s katerimi izboljšamo energijsko učinkovitost stavbe oz. zmanjšamo toplotne izgube. V šesti skupini bodo vprašanja, pri katerih vam bodo strokovnjaki svetovali, kako se čim bolj optimalno lotiti celovite energijske prenove enodružinske hiše, v sedmi pa vam bodo svetovali, kako energijsko in ekonomsko optimizirati načrtovanje nove pasivne enodružinske hiše. Natančnejši opis problemov oz. posegov v okviru teh skupin lahko preberete v nadaljevanju, kjer je navedeno tudi morebit­no dodatno gradivo, ki ga je treba priložiti k prijavi. Prosimo vas, da označite zaporedno številko skupine, za katero se prijavljate. Prijave naj poleg opisa težave, fotografij obstoječega stanja vsebujejo kontaktne in osebne podatke pošiljatelja (ime, priimek, polni naslov, kontaktna telefonska številka ali elektronski naslov) ter lokacijo objekta.

Več o natečaju si preberite v novi številki priloge Deloindom ali na www.deloindom.si.