Sredin namig za kosilo: Korenčkove kocke s skuto

Zdrava zelenjavna slaščica; priprava 10 minut, čas peke 30 minut

Objavljeno
20. marec 2015 14.12
ODPRTA KUHINJA
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:
4 jajca
1,5 skodelice olja ali raztopljenega masla
2 skodelici rjavega sladkorja
vrečka vaniljevega sladkorja
2 skodelici moke
2 žlički pecilnega praška
žlička sode bikarbone
pol žličke soli
po 2 žlički cimeta in mletega ingverja
3 skodelice naribanega korenja (približno 3 veliki korenčki)
250 g pretlačene skute (ali smetanovega namaza)
3 žlice smetane ali maskarponeja
sladkor po okusu

Priprava:
Pečico vklopimo na 180 stopinj. Pravokoten model namastimo.
Korenje očistimo in naribamo.
Jajca, maščobo, navadni in vaniljev sladkor penasto stepemo. Dodamo moko, pomešano s pecilnim praškom, sodo, soljo, cimetom in ingverjem, ter dobro premešamo.
Nazadnje vmešamo naribano korenje in zmes naložimo v model. Postavimo v segreto pečico in pečemo približno 30 minut.
Med peko pripravimo kremo, in sicer v posodici zmešamo skuto, smetano in sladkor.
Sladico ponudimo po zelenjavno-mesni enolončnici, toplo ali hladno s kepico skutne kreme.