Brez idej za kosilo: V Ljubljani poteka vikend piva in burgerja

Na meniju bodo klasični burgerji kot tisti bolj inovativni.

Objavljeno
18. oktober 2014 11.45
HAMBURGER
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Ljubljana - Slovenski pivovarji, uvozniki in distributerji piva bodo danes in v nedeljo na ljubljanskem Pogačarjevem trgu moči združili s specialisti za različne vrste burgerjev. Tretji vikend v oktobru je trg namreč rezerviran za par, ki nikoli ne gre iz mode: pivo in burger, so sporočili iz Odprte kuhne.

Če bi morali poiskati idealen kulinarični par za sproščeno druženje in raziskovanje različnih okusov, potem sta si pivo in burger zagotovo usojena. Priljubljenost piva se je v zadnjih letih izdatno povišala in pritegnila tudi nove pivoljubce, za kar gre zasluga številnim slovenskim pivovarjem, njihovemu navdušenju in ljubezni do tega žlahtnega napitka.

Obiskovalci bodo lahko degustirali in izbirali med bogato ponudbo različnih vrst slovenskih in tujih piv, čutili vonja in okusa pa bosta pozornost namenili tudi burgerjem.

Na meniju bo tako »čista burger klasika «kot tudi številne izvirne inovacije, ki presegajo skop opis, da je burger le jed s kruhom, mletim mesom v sredini in dodatkom zelenjave.

Vikenda, kjer bodo v središču pozornosti različni burgerji in piva, se je organizacijsko in idejno lotila ekipa projekta Odprta kuhna.