Četrtkov namig za kosilo: Bučna juha s karijem in bučnim oljem 

Nič lupljenja, buča hokaido ima namreč tenko lupino. Priprava vam bo vzela 5 minut, čas kuhanja pa še 10-15 minut

Objavljeno
07. november 2016 11.08
Mojca Koman
Mojca Koman

Sestavine:

  • 750 g buče hokaido (polovica večje)
  • zvrhana žlička karija
  • sol
  • bučno olje po okusu

Priprava:

  1. Bučo umijemo, odstranimo semenje (najlaže gre kar z žlico za sladoled) in narežemo. Ker se buča zelo hitro zmehča, je dovolj, če jo narežemo na kakih 6 kosov. Stresemo v lonec, prilijemo dva kozarca vode, začinimo s karijem in pristavimo.
  2. Ko zavre, kuhamo največ 10 minut, da se bučno meso in lupina zmehča. 
  3. Prilijemo kozarec vode in bučo pretlačimo. 
  4. Solimo, po potrebi razredčimo, čeprav juha naj bo vseeno malo bolj gosta kot katera druga, in ponudimo s kapljicami bučnega olja.
  5. Po juhi postrežemo krompirjeve ali zdrobove svaljke v omaki z osličem in pisano radičevo solato s česnom.