Četrtkov namig za kosilo: Čebulna juha 
s popečenimi kruhki

Okusna juha in še odlična ideja, da si naberemo dovolj čebulnih listov za pirhe. Priprava vam bo vzela 5 minut, čas kuhanja pa 10 minut.

čet, 10.03.2016, 12:00
Že veste, kje boste danes jedli?

Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

Sestavine:

  • žlica masla
  • 5 večjih čebul
  • liter goveje juhe 
ali 1-2 jušni kocki
  • bageta (francoski kruh)
  • 50 g poltrdega sira


Priprava:

  1. Čebulo narežemo na tanke rezine in na žlici masla pri nizkem ognju dušimo kakšnih 10 minut, da se vsa obarva zlato rumeno. Pazimo, da je ne prežgemo, ker takrat pogreni.
  2. Pečico segrejemo na 150 stopinj.
  3. Bageto narežemo na rezine in jih zložimo na pekač. Postavimo v pečico, da se hrustljavo zapečejo. Tik pred koncem potresemo še z naribanim sirom.
  4. K čebuli prilijemo govejo juho, domačo kostno jušno osnovo ali razredčeno jušno kocko (jušno osnovo) in pustimo kuhati 10 minut.
  5. Juho nalijemo in takoj ponudimo s popečenimi rezinami kruha s sirom.

Namig: Po njej naj bo kuhana ali popečena polenta z zimsko zelenjavo (korenje, brstični ohrovt, kitajsko zelje) v smetanovi omaki.

Prijavi sovražni govor