Četrtkov namig za kosilo: Enolončnica s piščancem 
in rižem

Z rižem basmati je enolončnica naravnost odlična. Priprava traja nekje 10 minut, 
čas kuhanja pa 30 minut.

čet, 07.01.2016, 12:00

Sestavine:

  • steblo belušne zelene
  • 2 rdeča in 1 rumen korenček
  • večji por
  • manjša čebula
  • peteršiljeva korenina
  • list lovorja, rožmarin, luštrek
  • sol, poper
  • 2 piščančji bedri
  • 100 g dolgozrnatega riža za zakuho


Priprava:

  1. Najprej narežemo vso zelenjavo in stresemo v lonec. Prihranimo.
  2. Potem se lotimo mesa - odstranimo kožo, bedri razkosamo na dva dela in na teflonski ponvi brez olja hrustljavo zapečemo na obeh straneh.
  3. V lonec k zelenjavi prilijemo malo olja in zelenjavo nežno popražimo. Dodamo popečeno meso, prilijemo vodo ali bistro juho, začinimo z lovorjem, rožmarinom, luštrekom, poprom in žlico soli. Zavremo in pri šibkem ognju kuhamo 15 minut.
  4. V juho zakuhamo riž in skuhamo do konca; v 10-15 minutah bi moral biti tudi riž mehak.


Namig: Za posladek naj bo jabolčna čežana in piškot.


Različica: Za krepkejšo juho vzemite še kak kos piščančjega hrbta, perutnici, morda bedro več.

Prijavi sovražni govor