100 g zelene ali rjave leče
1 rdeča paprika
pol pločevinke vloženega paradižnika ali 3 žlici paradižnikove mezge
manjša rumena buča ali poljuben kos zimske buče
1 čebula
četrt gomolja zelene
100 g praženih sojinih kosmičev
50 g pancete ali slanine
šetraj, lovor, sol, poper
Priprava:
Čebulo in papriko očistimo, drobno narežemo in stresemo v lonec. Dodamo še narezano panceto ali slanino, pristavimo in vse skupaj nad šibkim ognjem svetlo prepražimo.
Potem dodamo v lonec zeleno lečo in paradižnik ter prilijemo vodo. Rahlo solimo, popramo, začinimo z lovorjem, šetrajem in pokrito kuhamo 30 minut, da se leča že skoraj zmehča.
Medtem očistimo bučo, zeleno, ju drobno narežemo na kocke in stresemo v lonec. Pokrito kuhamo še približno 10 minut.
Nazadnje v enolončnico dodamo pražene sojine kosmiče, po potrebi dodatno začinimo in ponudimo. Po juhi se prileže sadna solata in piškot (ali kos včerajšnjega peciva).
Opomba: Praženi sojini kosmiči ne potrebujejo kuhanja.