Četrtkov namig za kosilo: Enolončnica z lečo in sojinimi kosmiči

Panceto po želji izpustite; priprava 10 minut, čas kuhanja 40 minut

Objavljeno
28. september 2015 19.29
ENOLONČNICA
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

100 g zelene ali rjave leče

1 rdeča paprika

pol pločevinke vloženega paradižnika ali 3 žlici paradižnikove mezge

manjša rumena buča ali poljuben kos zimske buče

1 čebula

četrt gomolja zelene

100 g praženih sojinih kosmičev

50 g pancete ali slanine

šetraj, lovor, sol, poper

Priprava:

Čebulo in papriko očistimo, drobno narežemo in stresemo v lonec. Dodamo še narezano panceto ali slanino, pristavimo in vse skupaj nad šibkim ognjem svetlo prepražimo.

Potem dodamo v lonec zeleno lečo in paradižnik ter prilijemo vodo. Rahlo solimo, popramo, začinimo z lovorjem, šetrajem in pokrito kuhamo 30 minut, da se leča že skoraj zmehča.

Medtem očistimo bučo, zeleno, ju drobno narežemo na kocke in stresemo v lonec. Pokrito kuhamo še približno 10 minut.

Nazadnje v enolončnico dodamo pražene sojine kosmiče, po potrebi dodatno začinimo in ponudimo. Po juhi se prileže sadna solata in piškot (ali kos včerajšnjega peciva).

Opomba: Praženi sojini kosmiči ne potrebujejo kuhanja.