Četrtkov namig za kosilo: Fileji osliča v panceti 
s pečenim krompirčkom

Preprosto in zanimivo. Ne pozabite niti na dobro seznosko solato. Pa dober tek!

Objavljeno
12. februar 2016 13.00
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 0,5 kg krompirja
  • lupina in sok bio limone
  • 2 žlički oljčnega olja
  • 4 večji sveži fileji osliča 
(ali odtajani), skupaj 
približno 750 g
  • 100 g pancete v rezinah
  • suh pehtran ali 2 vejici svežega


Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 220 stopinj.
  2. Mlade krompirje očistimo, umijemo in prerežemo na pol ali na četrtine, odvisno od velikosti.
  3. Razporedimo jih v model, rahlo posolimo, začinimo z lupinico limone in postavimo v pečico za 10 minut.
  4. Medtem fileje osliča po potrebi narežemo, narahlo začinimo s pehtranom in ovijemo s panceto. Najbrž bomo potrebovali po dve rezini pancete za vsak kos ribe.
  5. Pekač s krompirjem vzamemo iz pečice in povrh krompirja položimo pripravljene ribje fileje. Vrnemo v pečico za 10-12 minut.
  6. Ko je riba pečena, krompirček pa hrustljav, pekač vzamemo iz pečice, jed poškropimo z limonovim sokom in odišavimo z listki pehtrana. Takoj postrežemo z bogato sezonsko solato.