- 0,5 kg krompirja
- lupina in sok bio limone
- 2 žlički oljčnega olja
- 4 večji sveži fileji osliča (ali odtajani), skupaj približno 750 g
- 100 g pancete v rezinah
- suh pehtran ali 2 vejici svežega
Priprava:
- Pečico segrejemo na 220 stopinj.
- Mlade krompirje očistimo, umijemo in prerežemo na pol ali na četrtine, odvisno od velikosti.
- Razporedimo jih v model, rahlo posolimo, začinimo z lupinico limone in postavimo v pečico za 10 minut.
- Medtem fileje osliča po potrebi narežemo, narahlo začinimo s pehtranom in ovijemo s panceto. Najbrž bomo potrebovali po dve rezini pancete za vsak kos ribe.
- Pekač s krompirjem vzamemo iz pečice in povrh krompirja položimo pripravljene ribje fileje. Vrnemo v pečico za 10-12 minut.
- Ko je riba pečena, krompirček pa hrustljav, pekač vzamemo iz pečice, jed poškropimo z limonovim sokom in odišavimo z listki pehtrana. Takoj postrežemo z bogato sezonsko solato.