Četrtkov namig za kosilo: Frtalja s špageti

Hranljiva in privlačna jed pomladi. Priprava traja 10 minut, čas peke pa 10-15 minut. Pa dober tek!

Objavljeno
18. marec 2016 13.07
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 150 g špagetov
  • pločevinka vloženega paradižnika
  • 200 g zamrznjenega 
stročjega fižola
  • bazilika, sol, poper
  • 6 jajc, 3 žlice olja


Priprava:

  1. Špagete skuhamo v slani vodi na zob.
  2. Medtem skuhamo omako, in sicer stročji fižol v loncu podušimo s paradižnikom, solimo, popramo, začinimo z baziliko. Kuhamo 10 minut, da se fižol zmehča.
  3. Omako odstavimo in vanjo vmešamo kuhane špagete. Malo ohladimo.
  4. Posebej razžvrkljamo jajca, jih solimo in popramo.
  5. Jajca prelijemo po špagetih z omako, dobro premešamo.
  6. Globoko in široko dobro ponev z oljem segrejemo, vanjo zlijemo jajčno zmes in nad šibkim ognjem pečemo približno 8 minut, da spodnja stran zakrkne. Preverimo z lopatico, ali gre frtalja lepo od dna.
  7. Nato na ponev poveznemo velik krožnik, ponev dvignemo in frtaljo zvrnemo na krožnik. Vrnemo jo v ponev in spečemo še po drugi strani.
  8. Pečeno damo na krožnik in narežemo na trikotnike. Ponudimo s solato po špinačni juhi.


Različica: V omako vmešajte različno sezonsko zelenjavo, koščke mesa, rib, sira, rikote.