- 150 g špagetov
- pločevinka vloženega paradižnika
- 200 g zamrznjenega stročjega fižola
- bazilika, sol, poper
- 6 jajc, 3 žlice olja
Priprava:
- Špagete skuhamo v slani vodi na zob.
- Medtem skuhamo omako, in sicer stročji fižol v loncu podušimo s paradižnikom, solimo, popramo, začinimo z baziliko. Kuhamo 10 minut, da se fižol zmehča.
- Omako odstavimo in vanjo vmešamo kuhane špagete. Malo ohladimo.
- Posebej razžvrkljamo jajca, jih solimo in popramo.
- Jajca prelijemo po špagetih z omako, dobro premešamo.
- Globoko in široko dobro ponev z oljem segrejemo, vanjo zlijemo jajčno zmes in nad šibkim ognjem pečemo približno 8 minut, da spodnja stran zakrkne. Preverimo z lopatico, ali gre frtalja lepo od dna.
- Nato na ponev poveznemo velik krožnik, ponev dvignemo in frtaljo zvrnemo na krožnik. Vrnemo jo v ponev in spečemo še po drugi strani.
- Pečeno damo na krožnik in narežemo na trikotnike. Ponudimo s solato po špinačni juhi.
Različica: V omako vmešajte različno sezonsko zelenjavo, koščke mesa, rib, sira, rikote.