Četrtkov namig za kosilo: Juha iz rdeče paprike z gorgonzolo

Izvrstna juhica iz zadnjih poletnih pridelkov; priprava 10 minut, čas kuhe 10 minut

Objavljeno
05. november 2014 10.07
JUHA IZ RDEČE PAPRIKE
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:

6 rdečih mesnatih paprik (kurtov­ska kapija, rog)

manjša čebula

žlička masla

žlica moke

sol, poper

50–100 g gorgonzole

pol kozarca belega vina

 

Priprava:

Paprike in čebulo očistimo in narežemo. Stresemo v lonec, prilijemo vodo, da pokrije zelenjavo, nato pokrito kuhamo 15–20 minut, da se paprika povsem zmehča.

Kuhane paprike pretlačimo s paličnim mešalnikom in juho skozi pasirko precedimo v novo posodo, da odstranimo večje moteče koščke lupine.

V lonec damo košček masla, ga raztopimo, dodamo moko, krepko premešamo in postopno prilivamo paprikovo juho, vino in po potrebi še malo vode.

Solimo, popramo, prevremo in ponudimo z gorgonzolo, ki zaokroži okus.

Po juhi postrežemo riževe polpete, dušeno špinačo in za posladek sadje s sladoledom.