Četrtkov namig za kosilo: Korenasta juha z ingverjem

Krepkega okusa; priprava 10 minut, čas kuhanja 10–15 minut

Objavljeno
01. december 2014 11.39
JUHA IZ KOLERABE
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:

večja koleraba

pol zelene

1 korenček

večja peteršiljeva korenina

manjša čebula

žlička masla

košček svežega ingverja ali 1–2 žlički nastrganega suhega

zelenjavna jušna osnova ali voda

 

Priprava:

Čebulo narežemo in stresemo v lonec.

Vso korenasto zelenjavo očistimo, grobo narežemo in prav tako stresemo v lonec. Dodamo maslo in na hitro popražimo, da bo imela juha bogat okus.

Nato zalijemo z vodo ali jušno osnovo, in ko zavre, pokrito kuhamo kakšnih 10–15 minut, da se zelenjava zmehča. Če imamo svež ingver, ga malo pred koncem vstavimo v juho, da se zmehča, drugače ga v juho nastrgamo nazadnje.

Juho pretlačimo s paličnim mešalnikom. Po juhi ponudimo ajdovo kašo z gobicami in zeleno solato.