- 3-4 pare krvavic
- 500 g kisle repe
- pol žličke soli
- 200 g ajdove moke
Priprava:
- Pečico vklopimo na 200 stopinj.
- Krvavice nekajkrat prebodemo, postavimo na rešetko pečice (podstavimo pekač, ki ujame med peko izcejeno maščobo) ali v pekač z rešetko (za pečenko) in pečemo 35-40 minut. V tem času se črevo hrustljavo zapeče in sredica dovolj ogreje, da pridobi primeren okus.
- Kisla repa: Krvavice ponudimo z dušeno kislo repo, ki jo kuhamo kakor kislo zelje (z malo vode, listom lovorja, ves čas naj rahlo vre).
- Ajdovi žganci: Naredimo jih tako, da v slan krop stresemo ajdovo moko. Ko voda znova zavre, kepo moke v sredini predremo s kuhalnico in kuhamo 20 minut. Nato vodo odlijemo in žgance nadrobimo v skledo. Zabelimo po okusu.