Četrtkov namig za kosilo: Krvavice

S kislo repo in ajdovimi žganci boste naredili pravo zimsko pojedino. Dober tek!

Objavljeno
01. december 2016 12.21
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 4 krvavice
  • 500 g kisle repe
  • list lovorja
  • pol žličke soli
  • 6 dl vode
  • 200 g ajdove moke
  • mast z ocvirki


Priprava:

  1. Pečico vklopimo na 180 stopinj.
  2. Krvavice nekajkrat prebodemo, postavimo na rešetko pečice (podstavimo pekač, ki ujame med peko izcejeno maščobo) ali v pekač z rešetkami (za pečenko), in pečemo 35 minut.
  3. Medtem za žgance zavremo vodo, jo solimo in v krop stresemo ajdovo moko. Ko voda znova zavre, kepo moke v sredini predremo s kuhalnico in kuhamo 20 minut. Nato vodo odlijemo, vendar prihranimo, vse skupaj premešamo in pustimo napol pokrito vsaj 10 minut. Mast z ocvirki segrejemo.
  4. Kislo repo damo v lonec, dodamo lovor, malo vode, zavremo in nato pokrito kuhamo nad šibkim ognjem, da nenehno vre do začetka obeda.
  5. Kuhano ajdovo moko zabelimo z ocvirki in z vilicami na drobimo v skledo. Ponudimo jih s krvavicami in repo.