250 g testenin za lazanjo
pol večje glave svežega belega zelja, 3 korenčki, rožmarin, origano, majaron
500 g piščančjega mesa
5 dl mleka, 2 žlici moke, 2 žlici masla, muškatni orešček
Priprava:
Zelje in korenje drobno narežemo. Meso prav tako narežemo na manjše kose.
V loncu popražimo meso, dodamo zelenjavo, prilijemo zajemalko vode in dušimo nekaj minut. Solimo, začinimo z rožmarinom, origanom in majaronom ter odstavimo.
Posebej skuhamo bešamel: na maslu zarumenimo moko, zalijemo z mlekom, z metlico gladko razmešamo in začinimo s soljo ter muškatnim oreščkom.
V model nalijemo zajemalko bešamelne omake, naložimo plast testenin za lazanjo, prelijemo s plastjo bešamela, plastjo mesno-zeljne omake, nanjo položimo plast testenin in vse nekajkrat ponovimo. Zgornjo plast testenin prelijemo z bešamelno omako.
V segreti pečici pečemo 25 minut. Po lazanji si privoščimo jabolčni kompot in piškot.
Koristen nasvet: Če le utegnemo, vsako lazanjo po peki pustimo še 5–10 minut počivati, šele nato jo narežemo, sicer nam kosi preveč razpadajo.