- 1 kg blitve
- 6 jajc
- 3 žlice moke
- sol, poper, muškatni orešček
- 75 g parmezana
Priprava:
- Pečico vključimo na 200 stopinj, pripravimo si še večji okrogel ali pravokoten model in ga po potrebi namastimo.
- Blitvo očistimo, na hitro blanširamo v vreli vodi, nato napol ohladimo. (Če so stebla že zelo čvrsta, jih damo v krop najprej in kuhamo malo dlje.)
- V posebni posodi dobro spenimo rumenjake, solimo, začinimo in postopno dodamo moko in parmezan.
- Ločeno stepemo beljake v čvrst sneg.
- Ohlajeno blitvo grobo narežemo in jo na rahlo vmešamo med rumenjakovo zmes. Nazadnje dodamo še beljakov sneg in zmes previdno naložimo v model. Postavimo v vročo pečico za 20-25 minut, odvisno, kako visoko sega testo v modelu. Preverimo z zobotrebcem.
- Pečen narastek narežemo in ponudimo kot glavno jed s solato iz kumar in jogurta.
Opomba: Izberite katerokoli vrsto blitve - na fotografiji je jed iz očarljive rdečestebelne.