- 8 jajc
- sol, poper, muškatni orešček
- 5 žlic mleka
- maslo ali olje
- 400 g špinače
- 100 g parmezana
Priprava:
- Špinačo očistimo, blanširamo in na deski grobo narežemo.
- Jajca, sol, poper, muškatni orešček in mleko v posodi dobro razžvrkljamo z metlico.
- V ponvi segrejemo maščobo, vanjo vlijemo četrtino jajčne zmesi, prav na hitro premešamo, nato pustimo, da se enakomerno razlije po ponvi.
- Ko je dno že zapečeno, zgornja površina pa je še napol mehka, omleto po polovici potresemo s četrtino špinače, z lopatico preganemo na pol in ponev odstavimo. Tako pustimo omleto počivati še minuto, da zakrkne tudi mehka sredica, nato jo zvrnemo na krožnik.
- Takoj ponudimo in postopek ponovimo še preostalimi sestavinami, da bodo siti vsi člani družine.
- Ponudimo s hrustljavim čebulnim kruhom in radičevo solato s praženimi bučnimi semeni.
Naredimo vnaprej: Svežo špinačo blanširajte dan prej, ohladite in shranite v hladilniku. Še lažje gre z zamrznjeno špinačo v listih, ki jo odtaljeno uporabite kakor svežo. Še hitreje? Uporabite zamrznjeno sesekljano špinačo, jo odtalite, ožemite in vmešajte med razžvrkljana jajca.
Različica: Namesto špinače uporabite blitvo ali koprive.
Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.