Četrtkov namig za kosilo: Omleta s špinačo in parmezanom

Za štiri konkretne omlete. Priprava jedi traja le 2 minuti, čas peke pa vam bo vzel še 5 minut. Dober tek.

Objavljeno
18. oktober 2017 13.44
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 8 jajc
  • sol, poper, muškatni orešček
  • 5 žlic mleka
  • maslo ali olje
  • 400 g špinače
  • 100 g parmezana

Priprava:

  1. Špinačo očistimo, blanširamo in na deski grobo narežemo.
  2. Jajca, sol, poper, muškatni orešček in mleko v posodi dobro razžvrkljamo z metlico.
  3. V ponvi segrejemo maščobo, vanjo vlijemo četrtino jajčne zmesi, prav na hitro premešamo, nato pustimo, da se enakomerno razlije po ponvi.
  4. Ko je dno že zapečeno, zgornja površina pa je še napol mehka, omleto po polovici potresemo s četrtino špinače, z lopatico preganemo na pol in ponev odstavimo. Tako pustimo omleto počivati še minuto, da zakrkne tudi mehka sredica, nato jo zvrnemo na krožnik.
  5. Takoj ponudimo in postopek ponovimo še preostalimi sestavinami, da bodo siti vsi člani družine.
  6. Ponudimo s hrustljavim čebulnim kruhom in radičevo solato s praženimi bučnimi semeni.


Naredimo vnaprej: Svežo špinačo blanširajte dan prej, ohladite in shranite v hladilniku. Še lažje gre z zamrznjeno špinačo v listih, ki jo odtaljeno uporabite kakor svežo. Še hitreje? Uporabite zamrznjeno sesekljano špinačo, jo odtalite, ožemite in vmešajte med razžvrkljana jajca.

Različica: Namesto špinače uporabite blitvo ali koprive.

 

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.