Četrtkov namig za kosilo: Paradižnikov krompir s piščancem in rožmarinom

Slastna pojedina že v pol ure. Zraven priporočamo še sezonsko solato. Pa dober tek!

Thu, 04.02.2016, 12:00

Sestavine:

  • 4 piščančja bedra ali kosi beder brez kosti in kože
  • 5 - 6 krompirjev
  • pločevinka vloženega paradižnika
  • sol, pol žličke karija, vejica rožmarina


Priprava:

  1. Piščančja bedra razpolovimo v sklepu, odstranimo kožo in začinimo s karijem in soljo. Opečemo jih v ponvi za žar ali v višji kozici.
  2. K mesu zlijemo paradižnik iz pločevinke, solimo, začinimo z rožmarinom in pokrito kuhamo dalje 20 minut.
  3. Medtem krompir olupimo, narežemo na kocke in stresemo v lonec z malo slane vode. Vodo zavremo in krompir skuhamo do mehkega.
  4. Kuhan krompir odcedimo (vodo prihranimo), ga stresemo v mesu, previdno premešamo in ponudimo kot samostojno jed ob sezonski solati.

Prijavi sovražni govor