4 debelejši zrezki govejega hrbta
zelišča (rožmarin, timijan)
olje, maslo
sol, poper
zeliščno maslo ali smetanov namaz
Priprava:
Dobro ponev namastimo z oljem in maslom, segrejemo in v vročo ponev položimo zrezke. Nad močnim ognjem jih pečemo najprej 4 minute, obrnemo, ogenj malenkost zmanjšamo in pečemo še 2–3 minute. Odstavimo.
Ponudimo minuto pozneje, ko se mesni sok znova porazdeli po mesu.
Kot priloga se priležejo kuhan krompir, blanširan brstični ohrovt z maslenimi drobtinicami in korenčkova solata.
Opomba: Najbolj mehko meso dobimo iz zorjenih kosov mesa. Takih navadno ni mogoče dobiti v mesnici kadarkoli, včasih pa se nasmehne sreča. Zrezke sami doma zorimo oz. vsaj mariniramo tako, da jih položimo v posodo skupaj z zelišči, bogato prelijemo z oljem, da meso povsem prekrije, in pokrijemo, da čim bolj iztisnemo zrak. Pri temperaturi malo nad nič jih tako zorimo v hladilniku tudi tri tedne, postopek pa pospešimo pri običajni temperaturi hladilnika, to je 6 stopinj Celzija.