- 8-10 srednje velikih krompirjev
- sol
- 250 g skute
- sveža ali suha zelišča (drobnjak, peteršilj, timijan, ipd.)
- nariban hren po okusu
Priprava:
- Pečico segrejemo na 200 stopinj C.
- Krompirje čim bolj enake velikosti temeljito umijemo in neolupljene prerežemo na polovico. Položimo jih na pekač s prerezano stranjo obrnjeno navzgor in postavimo v segreto pečico.
- Za zeliščno skuto v posodici z vilicami pretlačimo skuto in ji vmešamo narezana sveža zelišča (ali potresemo suha), po želji nariban hren, solimo in premešamo. Če želimo nekoliko bolj tekočo omako, skuti dodamo jogurt ali kislo smetano.
- Krompir je pečen, ko dobi zlato rumeno barvo in se nekoliko napihne, za kar potrebuje približno pol ure.
- Ponudimo še vročega z zeliščno skuto po korenčkovi juhi z zlatimi kroglicami ob veliki skledi kumarične solate z redkvicami in rukolo.