Četrtkov namig za kosilo: Piščančja nabodala z omako

Še ena igralna vaja v kuhinji v tem tednu. Priprava vam bo vzela 15 minut, čas peke pa še 10 minut. Dober tek.

Objavljeno
17. maj 2017 08.48
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:

  • kos piščančjih prsi brez kosti in kože
  • sok polovice limone
  • 5 zrelih paradižnikov
  • čebula
  • 2 stroka česna
  • korenček
  • četrt glave svežega mladega zelja
  • 2 stebli zelene
  • 2 bučki
  • pest oluščenega graha
  • olje, sol
  • lesene paličice za nabodala

 

Priprava:

  1. Piščančje meso narežemo na trakove, jih nataknemo na lesene paličice in pokapamo z limonovim sokom ter prelijemo z oljem. Mariniramo 10 minut.
  2. Medtem narežemo čebulo, korenček na kocke, stremo česen, vse stresemo v kozico in popražimo na olju.
  3. Narežemo paradižnik na četrtinke in dodamo v kozico na zelenjavo. Naprej pražimo, pravzaprav dušimo 5 minut.
  4. Bučki narežemo na kocke, zelje na trakove. To skupaj z grahom vmešamo v zelenjavno omako in kuhamo še 5 minut. Solimo, popramo.
  5. Piščančja nabodala popečemo na olju in na koncu solimo. Ponudimo jih s to slastno zelenjavno omako in kosom kruha. Za poobedek se priležeta sadna solata iz jagod in sladoled.

Različica: Kdor obožuje česen, naj omako prav na koncu dodatno začini s strtim strokom ali dvema. Tako se okrepi okus omake, da ne omenjam pristne poletne arome ...

Ali ste vedeli: Piščančje meso pokapamo z limono, da olajšamo delo encimom, ki mehčajo meso. Ljubijo kislo, to je ukana.

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.