Četrtkov namig za kosilo: Polnjene paprike v paradižnikovi omaki

Klasika zadnjih dni poletja. Lahko si jih naredite tudi na zalogo. Priprava traja 15 minut, čas kuhanja 20 minut.

Objavljeno
28. september 2016 18.58
Mojca Koman
Mojca Koman

Sestavine:

  • 400 g mletega mesa
  • 200 g riža
  • 1 - 2 žlici olja
  • sol, peteršilj 
  • 8 rumenih paprik 
  • 6 paradižnikov

Priprava:

  1. Meso in riž stresemo v kozico, dodamo po potrebi olje in pražimo par minut, da meso posivi. Odstavimo in malo ohladimo.
  2. Medtem očistimo paprike, in sicer odrežemo pecelj in izrežemo semenje. 
  3. V tem času tudi narežemo paradižnike in jih na kratko podušimo, da dobimo paradižnikov pire/omako. Lahko jih tudi pretlačimo preko pasirke. Solimo.
  4. Vsako papriko nadevamo z riževim nadevom prst pod robom, saj riž med kuho naraste. Nadevane postavimo pokonci v širok lonec.
  5. Ob strani prilijemo paradižnikovo omako, dolijemo vodo, če je potrebno in pokrito kuhamo 20 minut.
  6. Čeprav iz prehranskega vidika nepotrebno, „filane paprike" tradicionalno ponudimo s pire krompirjem in skledo zelene solate.