Četrtkov namig za kosilo: Prosena kaša z zelenjavo

Zelo hranljivo; priprava 5 minut, čas kuhanja 10–15 minut

Objavljeno
03. marec 2015 21.20
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

240 g prosene kaše

manjša cvetača

3 rdeči korenčki

manjši rumen korenček

peteršilj

pol sveže repe

sol

manjša čebula

pol žličke masla

jušna osnova ali voda

 

Priprava:

Proseno kašo preberemo in oplak­nemo z vodo.

Vso zelenjavo narežemo in stresemo v lonec. Dodamo maslo in prav na hitro popražimo.

V lonec stresemo še proseno kašo in zalijemo z vodo ali jušno osnovo.

Ko zavre, pokrito kuhamo 10–15 minut, da se kaša zmehča in nabrekne.

Solimo, začinimo s peteršiljem in postrežemo s skledo regratove solate s fižolom.

Različica: Uporabimo različno sezonsko zelenjavo: brokoli, koromač, grah, por, celo nasekljano blitvo ali špinačo ipd.

 

Koristen nasvet:

Količina prosene kaše je ravno pravšnja za družinski obrok.