Četrtkov namig za posladek: Puding s piškoti 
in svežim jagodičjem

Otročje preprosto in zanimiva mešanica okusov, ki bo prebudila zanimanje. Priprava vam vzame 15-20 minut.

Objavljeno
18. julij 2016 16.36
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • vrečka praška za vaniljev puding
  • 0,5 l mleka
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 dl sadnega soka ali razredčene marmelade
  • košarica jagodičja (500 g), npr. malin, robidnic, borovnic, ribeza
  • 100 g otroških biskvitnih piškotov


Priprava:

  1. Najprej skuhamo vaniljev puding po navodilih na embalaži in ga pustimo 5 minut, da se ohlaja. Vmes ga večkrat premešamo.
  2. Medtem v kozarce naložimo piškote, jih rahlo namočimo s sadnim sokom, razredčeno marmelado ali (za odrasle) z likerjem in bogato potresemo s svežim jagodičjem.
  3. Napol ohlajen puding po žlicah nalivamo po piškotih in sadju ter pustimo, da se povsem ohladi.
  4. Nazadnje po želji okrasimo s stepeno sladko smetano in ponudimo kot posladek po mesno-riževih polpetah in šobski solati.