Četrtkov namig za kosilo: Solata s kislim rdečim zeljem, jabolkom in orehi

Če rdečega ne dobite, uporabite kislo belo zelje. Priprava solate vam bo vzela pičlih 5 minut. Pa dober tek!

Thu, 11.02.2016, 12:00
Že veste, kje boste danes jedli?

Na podlagi ocen, ki jih vsak teden objavljamo v Nedelu in Slovenskih novicah, je nastal digitalni vodič, ki dobrojedcem lajša odločitev o tem, kje bodo naslednjič sedli za mizo in kaj naj si nanjo pustijo prinesti.

Sestavine:

  • 250 g kislega rdečega zelja
  • večje jabolko
  • pest orehov
  • oljčno ali orehovo olje
  • sol po potrebi
  • po želji kos gorgozole


Priprava:

  1. Kislo rdeče zelje naložimo v skledo in čezenj naribano jabolko. Premešamo.
  2. Solato potresemo z grobo narezanimi orehi in prelijemo z oljčnim oljem. Po želji dodamo razkosano gorgonzolo ali podoben sir s plemenito plesnijo.
  3. Solimo in kisamo po okusu, vendar navadno ni potrebno.
  4. Ponudimo po korenčkovi juhi ob njokih z lahko mesno omako.


Različica: Namesto orehov izberite lešnike ali mandlje. Na podoben način naredite solato s kislim belim zeljem in se poigrajte z bučnim oljem ter bučnimi in sončničnimi semeni.

Prijavi sovražni govor