Četrtkov namig za kosilo: Stročji fižol z drobtinicami, mandlji in pinjolami

Preprosto in slastno iz zelenjave. Priprava 5 minut; čas kuhanja: 20-25 minut. Dober tek!
Objavljeno
19. april 2018 13.11
Posodobljeno
19. april 2018 13.19
Stročji fižol z drobtinicami, mandlji in pinjolami. FOTO: Krištof Koman
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 450-500 g zamrznjenega stročjega fižola, najbolje rumenega
  • 2 pesti mandljev
  • 70 g pinjol
  • sol
  • 3 žlice drobtin
  • 2 žlici masla
Priprava:
  1. V loncu zavremo vodo, jo solimo, vanjo stresemo zamrznjen stročji fižol. Premešamo, počakamo, da voda spet zavre. Fižol kuhamo 10-20 minut, da se zmehča. Vodo odlijemo, vendar jo prihranimo za juho, fižol pa stresemo v solatno skledo, da se napol ohladi.
  2. Medtem mandlje grobo narežemo.
  3. V ponvi raztopimo maslo, na njem previdno popražimo krušne drobtinice, nato mandlje in pinjole. To potresemo po mlačnem stročjem fižolu, premešamo in ponudimo po blitvini juhi kot prilogo polenti in piščančjemu mesu v paradižnikovi omaki.
Naredimo vnaprej: Nak, tole ne bo šlo. Edina možnost je, da kuhano jed pogrejete v mikrovalovni pečici.
Različica: Uporabite stročji fižol različnih barv, med drobtine dodajte nasekljan česen ali čebulo.
Ali ste vedeli: Pinjole so užitna semena borovcev in veljajo za superživilo sodobne prehrane.

Priporočamo še: Divji šparglji s testeninami