- 500 g moke
- 20 g kvasa
- 3 dl vode
- 250 g skute
- jajce
- 3 pesti koprivnih listov
- sol, muškatni orešček
Priprava:
- Iz moke, žličke soli, vode in kvasa zgnetemo kvašeno testo, ki ga pustimo vzhajati, da dvakrat
- naraste.
- Liste kopriv blanširamo, ohladimo, dobro ožamemo in drobno narežemo, nato v posodi zmešamo s
- skuto, jajcem in začinimo.
- Vzhajano testo razvaljamo v pravokotnik širine 25 cm. Testo namažemo z nadevom in zvijemo kot
- potico.
- Svitek narežemo na krajše kose (približno 20 cm), ovijemo v krpe in ne zavežemo koncev. Pustimo
- vzhajati 20 minut.
- V večjem loncu zavremo za 2 prsta v višino vode, jo solimo in v krop položimo vzhajane štruklje.
- Po dveh minutah previdno odvijemo krpo in pustimo štruklje nad šibkim ognjem pokrito kuhati 20
- minut.
- Kuhane vzamemo iz lonca, narežemo in zabelimo. Ponudimo z golažem in mešano sezonsko solato.
Koristen nasvet: Čas prihranite, če testo nadevate, zvijete v štrukelj in pustite počasi vzhajati v hladilniku, naslednji dan le skuhate.