Četrtkov namig za kosilo: Štruklji s koprivnim nadevom

Lahko jih naredite ali z blitvo ali s špinačo. Priprava vam bo vzela 10, vzhajanje 20 in še 20, čas kuhanja pa 20-25 minut.

Objavljeno
24. junij 2016 21.42
Posodobljeno
30. junij 2016 12.00
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 500 g moke
  • 20 g kvasa
  • 3 dl vode
  • 250 g skute
  • jajce
  • 3 pesti koprivnih listov
  • sol, muškatni orešček


Priprava:

  1. Iz moke, žličke soli, vode in kvasa zgnetemo kvašeno testo, ki ga pustimo vzhajati, da dvakrat
  2. naraste.
  3. Liste kopriv blanširamo, ohladimo, dobro ožamemo in drobno narežemo, nato v posodi zmešamo s
  4. skuto, jajcem in začinimo.
  5. Vzhajano testo razvaljamo v pravokotnik širine 25 cm. Testo namažemo z nadevom in zvijemo kot
  6. potico.
  7. Svitek narežemo na krajše kose (približno 20 cm), ovijemo v krpe in ne zavežemo koncev. Pustimo
  8. vzhajati 20 minut.
  9. V večjem loncu zavremo za 2 prsta v višino vode, jo solimo in v krop položimo vzhajane štruklje.
  10. Po dveh minutah previdno odvijemo krpo in pustimo štruklje nad šibkim ognjem pokrito kuhati 20
  11. minut.
  12. Kuhane vzamemo iz lonca, narežemo in zabelimo. Ponudimo z golažem in mešano sezonsko solato.


Koristen nasvet: Čas prihranite, če testo nadevate, zvijete v štrukelj in pustite počasi vzhajati v hladilniku, naslednji dan le skuhate.