Četrtkov namig za kosilo: Tabbouleh

Znana arabska jed iz zadnjega letošnjega paradižnika. Priprava: 30 minut.

Objavljeno
20. september 2017 10.51
Posodobljeno
21. september 2017 12.00
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 125 g bulgurja
  • šopek peteršilja
  • 2 bogati vejici mete
  • 4 večji paradižniki
  • limona
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sol, poper
  • bela čebula


Priprava:

  1. V kozico nalijemo 2,5 dl vode, jo rahlo solimo, pristavimo in v krop stresemo bulgur. Ko znova zavre, odstavimo, pokrijemo in pustimo nabrekati 10 minut. Zatem stresemo v solatno skledo in pustimo, da se povsem ohladi.
  2. Liste peteršilja in mete osmukamo s stebel in sesekljamo.
  3. Paradižnike očistimo in nato narežemo na kocke. Čebulo drobno sesekljamo.
  4. K ohlajenemu burgurju stresemo nasekljana zelišča, dodamo paradižnik, čebulo, začinimo s soljo, poprom, sokom limone in oljčnim oljem. Dobro premešamo in postrežemo po grahovi juhi ob pečenem svinjskem nabodalcu.

Različica: Nekateri v solato dodajo tudi na kocke narezano kumaro. Lahko uporabite kuskus, vendar je bulgur boljša in slastnejša izbira.

Nasvet: Ne pozabite na meto in limono. Šele s tema dodatkoma postane solata res nekaj posebnega, sočna in osvežilna.

Namig: Če vam kaj solate ostane, jo lahko uporabite jutri kot osnovo ali dodatek za solato ob pečeni tunini.

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.