Četrtkov namig za kosilo: Zelena rižota

Za lepo zeleno barvo kuhamo odkrito; priprava 10 minut, čas kuhanja 20 minut

Objavljeno
07. maj 2015 12.10
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo: 

300 g riža za rižoto

2 žlici masla

2 korenčka

1 brokoli

5 špargljev

2 bučki

1 čebula

sol, svež drobnjak in peteršilj

1,5–2 litra jušne osnove

parmezan

 

Priprava:

Posebej zavremo jušno osnovo (ali vodo). Očistimo in narežemo bučki, brokoli, šparglje. Vršičke špargljev prihranimo.

Korenček narežemo na kolesca, čebulo na večje kose in na žlici masla vse skupaj na hitro popražimo.

Dodamo riž in postopno prilivamo jušno osnovo kakor za običajno rižoto; krepko mešamo. Malo pred koncem v rižoto vmešamo narezano zeleno zelenjavo, znova prilijemo tekočino in kuhamo še 5 minut.

Nazadnje rižoto solimo, obilo potresemo s svežim peteršiljem, drobnjakom in vršički špargljev ter vmešamo drugo žlico masla in veliko pest naribanega parmezana.

Ponudimo z radičevo solato s fižolom.