Četrtkov namig za posladek: Čokoladno pecivo z rdečo peso in skutnim nadevom

Osupljivo okusna tortica. Za pravokoten model, ali majhne modelčke za mafine. Priprava traja 10, čas peke pa še 35-40 minut.

Objavljeno
26. april 2017 02.22
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • za biskvit: 
  • 50 g grenkega kakava
  • 135 g bele pšenične moke
  • 3 žličke pecilnega praška
  • 120 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 150 g olupljene in kuhane rdeče pese ( iz 1 večje rdeče pese)
  • pol dl vode
  • vrečka vanilijevega sladkorja
  • 60 g temne čokolade
  • 75 g masla
  • krema:
  • 250 g skute
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici markarponeja

 

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 170 stopinj, model namastimo.
  2. Rdečo peso v mešalniku pretlačimo v pire, čokolado stopimo nad kopeljo ali v mikrovalovni pečici. V posodi zmešamo suhe sestavine: kakav, moko in pecilni prašek.
  3. Posebej stepemo jajci s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, nato dodamo pire rdeče pese. Vlijemo raztopljeno čokolado in po žlicah primešamo še suhe sestavine.
  4. Zmes naložimo v model in porinemo v segreto pečico za približno 35 - 40 minut. Preverimo z zobotrebcem. Pecivo ponudimo po zelenjavni enolončnici z jajčnimi vlivanci.

 

Opomba: Pecivo lahko ponudite še toplo, narezano na kocke ali rezine, s kepico stepene smetane oziroma skutne kreme po receptu ali kremo namažete na ohlajen in prerezan biskvit. Po želji kremi dodajte sveže sadje, na primer prve sveže jagode.

Različica: Maskarpone zamenjajte s spenjenim zmehčanim maslom in v kremo vmešajte še žlico soka limone.
Nimate primernega modela? Uporabite modelčke za mafine.

Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.

Naložite lahko tudi aplikacijo za iOS ali Android.