- za biskvit:
- 50 g grenkega kakava
- 135 g bele pšenične moke
- 3 žličke pecilnega praška
- 120 g sladkorja
- 2 jajci
- 150 g olupljene in kuhane rdeče pese ( iz 1 večje rdeče pese)
- pol dl vode
- vrečka vanilijevega sladkorja
- 60 g temne čokolade
- 75 g masla
- krema:
- 250 g skute
- 100 g sladkorja v prahu
- 2 žlici markarponeja
Priprava:
- Pečico segrejemo na 170 stopinj, model namastimo.
- Rdečo peso v mešalniku pretlačimo v pire, čokolado stopimo nad kopeljo ali v mikrovalovni pečici. V posodi zmešamo suhe sestavine: kakav, moko in pecilni prašek.
- Posebej stepemo jajci s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, nato dodamo pire rdeče pese. Vlijemo raztopljeno čokolado in po žlicah primešamo še suhe sestavine.
- Zmes naložimo v model in porinemo v segreto pečico za približno 35 - 40 minut. Preverimo z zobotrebcem. Pecivo ponudimo po zelenjavni enolončnici z jajčnimi vlivanci.
Opomba: Pecivo lahko ponudite še toplo, narezano na kocke ali rezine, s kepico stepene smetane oziroma skutne kreme po receptu ali kremo namažete na ohlajen in prerezan biskvit. Po želji kremi dodajte sveže sadje, na primer prve sveže jagode.
Različica: Maskarpone zamenjajte s spenjenim zmehčanim maslom in v kremo vmešajte še žlico soka limone.
Nimate primernega modela? Uporabite modelčke za mafine.
Če danes niste kuharsko navdahnjeni, na spletni strani gostilne.delo.si poiščete gostilno zase.