Četrtkov namig za posladek: Ocvrti jabolčni obročki

Ali jabolka v srajčki. Priprava vam bo vzela 5, čas cvrtja pa še 2 minuti. Dober tek!

Objavljeno
19. marec 2017 12.59
koman*hrana
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:
  • 1 kg lepih jabolk
  • 125 g moke
  • jajce
  • 2 dl mleka
  • ščep soli
  • žlica sladkorja in sladkor v prahu za posip
  • maščoba za cvrtje


Priprava:

  1. Za testo v posodi gladko zmešamo moko, sladkor, sol, jajce in mleko, da dobimo malo gostejše testo kot za palačinke. Pustimo ga počivati na delovni površini.
  2. Medtem olupimo jabolka, jim s posebnim nožičkom izdolbemo peščišče in narežemo na pol do centimeter debele rezine.
  3. V kozici segrejemo olje. Pripravimo si krožnik s papirnato servieto.
  4. Jabolčni obroček potopimo v testo, ga dvignemo in previdno vstavimo v vroče olje. Po minuti ga obrnemo in nekaj sekund cvremo še na drugi strani, da zlato porjavi. Prestavimo ga na servieto, da popivna odvečno olje.
  5. Ocvrte jabolčne obročke potresemo s sladkorjem in ponudimo še tople kot hitro slaščico po domačem ričetu.

Nasvet: Tanjše ko so jabolčne rezine, več olja popijejo med cvrtjem in večje je tveganje, da med cvrtjem razpadejo.

Opomba: Jabolčni obročki morajo biti pred potapljanjem v testo povsem suhi. Le tako se testo nanje sploh prime in jih obda kakor plašč. Jabolka lahko pripravite vnaprej, jih potopite v medeno vodo, da ne porjavijo, vendar jih morate tik pred cvrtjem dobro osušiti.